Michael Carrick wordt geen T2 onder Rangnick en verlaat Man.United

  Clubicoon Carrick verlaat Manchester United.

  Michael Carrick zal niet zoals verwacht assistent worden van de nieuwe coach Ralf Rangnick. De 40-jarige interim-coach kondigde donderdagavond verrassend zijn vertrek aan bij de Engelse topclub, waar hij twaalf jaar actief was als speler. 

  Carrick maakte deel uit van de staf van zowel de onlangs ontslagen coach Ole Gunnar Solskjær als zijn voorganger José Mourinho. Na het ontslag van Solskjær nam hij over als interim-coach bij de club van zijn hart. Hij sloot donderdag af met een 3-2-zege tegen Arsenal, de Duitser Ralf Rangnick neemt nu over.

   

  "Na lang beraad heb ik besloten dat dit voor mij het juiste moment is om de club te verlaten", verraste Carrick donderdagavond. Er werd verwacht dat Carrick met de komst van Rangnick zijn functie van assistent-coach opnieuw zou opnemen, maar dat blijkt dus niet het geval.

   

  "Ik ben een Manchester United-fan, zal dat altijd blijven en zal naar zo veel mogelijk wedstrijden komen", zei Carrick bij zijn vertrek. "Ik wil Ralf, het team, de spelers en de fans het beste wensen voor de toekomst en ik kijk ernaar uit om als fan de jongens vanaf de tribune te steunen."

  Nieuwe T1 Rangnick: "Meer balans brengen in het team"

  Ralf Rangnick sprak vrijdag voor het eerst de pers toe als coach van Manchester United. De Duitser was naar eigen zeggen vereerd toen United kwam aankloppen. "Het is de grootste club ter wereld. Ik ben dolenthousiast om met deze groep aan de slag te gaan."

   

  "Het wordt mijn taak om meer balans te brengen in het team. We moeten proactief voetbal brengen en team spirit aan de dag brengen." Ook over sterspeler Ronaldo had hij een woordje klaar. "Ik zag nog nooit een 36-jarige zo fit als hem. Maar het draait niet alleen rond hem, ik wil het hele team helpen ontwikkelen."

  Carrick geeft uitleg bij zijn vertrek:

  Lees ook: