Geen finale in VS voor snowboardsters Evy Poppe en Loranne Smans

  Evy Poppe en Loranne Smans

  De Belgische snowboardsters hebben niet naar de finale kunnen springen op de sterkbezette WB-manche Big Air in Steamboat, de Verenigde Staten. Evy Poppe zette de 17e score neer in de kwalificaties, Loranne Smans eindigde als 20e.

  Enkel de top 8 stootte op de Amerikaanse sneeuw door naar de finale en dat was te hoog gegrepen voor onze landgenotes. Poppe, vorig jaar wereldkampioen slopestyle bij de junioren, en Smans weerden zich wel kranig.

   

  Ze konden allebei hun eerste poging landen en zetten met respectievelijk 63,50 punten (Poppe) en 58,00 punten (Smans) een behoorlijke score neer. Bij hun tweede poging konden ze dan meer risico's nemen, maar die sprongen mislukten.

   

  Zo eindigde Poppe op de 17e plaats, Smans werd 20e. Daarmee pakken ze allebei wel belangrijke punten voor de olympische ranglijst. Beiden maken nog kans om zich te plaatsen voor de Winterspelen van Peking in februari van volgend jaar.

  De Big Air is een olympische discipline in het snowboarden. De snowboarders worden gelanceerd door een grote schans en proberen een moeilijke en technische sprong uit te voeren (en te landen) om een zo hoog mogelijke score te behalen.