Max Verstappen kan zondag wereldkampioen worden: "Ga vooral genieten van de race"

  Vader en zoon Verstappen: Jos en Max.

  Max Verstappen (24) kan zich zondag voor het eerst in zijn carrière tot wereldkampioen Formule 1 kronen. Of dat stress met zich meebrengt? Neen, niet voor een koele kikker als Verstappen.

  Max Verstappen krijgt 2 kansen om de wereldtitel te veroveren. Komend weekend in Saudi-Arabië slaat hij een eerste keer op voor het kampioenschap.


  "Daar krijg ik veel vragen over, maar zelf probeer ik er niet aan te denken", vertelt de Red Bull-rijder. "Omdat het me te veel onnodige druk oplegt."

  "Ik probeer vooral te genieten van de race en de beste prestatie neer te zetten, samen met het team. Dan zien we wel of dat volstaat of niet."

  "Je mag een race ook niet te ingewikkeld maken, vind ik. Ik weet hoe je hard kan gaan en daar probeert het team me de beste auto voor te geven. Meer kan je niet controleren."

  "Het is de manier die voor mij het beste werkt", weet Verstappen.

  Je mag een race ook niet te ingewikkeld maken, vind ik. Ik weet hoe je hard kan gaan met een auto.

  Max Verstappen

  "Zijn ervaring maakt geen groot verschil"

  Lewis Hamilton is het gewend om voor kampioenschappen te racen. De uitdager van Max Verstappen heeft al 7 titels op zijn palmares staan.


  "In deze fase van zijn carrière zal hij beter voorbereid zijn, dan hij voor zijn eerste of tweede titel streed", denkt de WK-leider, "maar ik sta er ook al beter voor dan in mijn eerste jaar."


  "Een groot verschil maakt dat dus niet, denk ik. Dat hebben we dit seizoen al laten zien."