Luca Brecel gaat door op elan richting kwartfinales: "Ik kan iedereen verslaan"

  Luca Brecel is goed op dreef op het UK Championship.

  Luca Brecel (WS-40) staat voor de derde keer in zijn carrière in de kwartfinales van het UK Championship. Ook Anthony Hamilton (WS-56) kon onze landgenoot geen strobreed in de weg leggen in de achtste finales: 1-6. "Mijn beste wedstrijd van het toernooi", klopt Brecel zichzelf op de borst.

  "Ik heb nog 20 jaar om mijn volle potentieel te bereiken", zei Brecel, nadat hij achtste reekshoofd Stephen Maguire had uitgeschakeld in York. Maar ook op zijn 26 jaar is zijn potentieel al goed zichtbaar op het UK Championship, een van de drie meest prestigieuze toernooien op de kalender naast het WK en de Masters.

   

  Terwijl grote namen als Robertson, Trump, Selby en Ding al sneuvelden, stoomt Brecel vlotjes door naar de kwartfinales. Na de 6-0-zege tegen Maguire ging hij door op zijn elan met een droge 1-6 tegen Anthony Hamilton.

   

  Hamilton klopte Brecel in het verleden al vier keer, maar in York liep Brecel in geen tijd uit naar een 4-0-voorsprong. Twee keer noteerde hij breaks van 72. Hamilton kon wel nog één frame afsnoepen, maar meer stond The Belgian Bullet niet toe.

   

  Brecel staat voor de derde keer in zijn carrière in de kwartfinale van het UK Championship, maar in 2012 bij zijn debuut en in 2016 was het telkens het eindstation. 

   

  Nu moet Brecel voorbij de Schot Anthony McGill, de nummer 16 van de wereld. In 2020 was McGill nog halvefinalist op het WK, maar hij kon in 4 confrontaties nog nooit winnen van Brecel. Als Brecel McGill opnieuw verslaat, wacht hem in de halve finales een duel met Kyren Wilson (WS-5) of Ronnie O'Sullivan (WS-3).

  "Mijn beste wedstrijd van het toernooi"

  "Ronnie O'Sullivan is uiteraard de topfavoriet voor de titel, maar ik kan iedereen verslaan. Dat heb ik de voorbije jaren al bewezen", klopt Luca Brecel zichzelf op de borst.

   

  De grote namen sneuvelden bij bosjes in York. O'Sullivan en Wilson zijn de enige overgebleven spelers uit de top tien. "Maar er zitten nog altijd heel wat goede spelers in het toernooi", verzekert Brecel, "te beginnen met McGill en Jack Lisowski is er ook nog bij."

   

  Door hun aanvallende speelstijl zijn Brecel en Lisowski (WS-15) twee van de attractiefste spelers in het circuit. "Het zou leuk zijn als Lisowski en ik ook wat meer toernooien zouden winnen, want ik hou wel van onze stijl. We gaan soms voor de gekste pots."

   

  "Ik doe dat niet om de mensen te entertainen, daar ben ik niet mee bezig. Ik ben een winnaar, haat verliezen en dus probeer ik altijd te winnen. Ik krijg vaak te horen dat ik te riskante keuzes maak, maar dat is nu eenmaal de manier waarop ik speel. Als ik voor zo'n shot ga, heb ik er ook alle vertrouwen in dat het gaat lukken en dus speel ik het."

   

  "Over mijn safety vandaag was ik ook heel tevreden. Ik heb niet gek veel verkeerd gedaan. Dit was mijn beste wedstrijd van het toernooi tot nu toe. Sinds ik in de tweede ronde 5-4 achter stond tegen Tom Ford, heb ik 14 van 15 frames gewonnen. Ik voel me goed, heb vertrouwen en ben relaxed."

  Ronnie O'Sullivan is uiteraard de topfavoriet voor de titel, maar ik kan iedereen verslaan.

  Luca Brecel

  Luca Brecel denkt even na over een pot.