AA Gent-Standard is mooiste affiche kwartfinales, Club Brugge tegen OHL

  De affiche voor de kwartfinales.

  De loting voor de kwartfinales van de Beker van België heeft een interessant duel tussen AA Gent en Standard opgeleverd. Club Brugge neemt het op tegen OHL en Anderlecht ontvangt KV Kortrijk. KV Mechelen en Eupen strijden ook om een ticket voor de halve finales.

  AA Gent had in de achtste finales een eenvoudigere opdracht gekregen met tweedeklasser Lommel, dus grepen de voetbalgoden in bij de loting voor de kwartfinales. Met Standard krijgt het een pittige tegenstander voorgeschoteld.

   

  Maar Gent tankte afgelopen weekend wel een stevige portie vertrouwen voor de confrontatie in de Ghelamco Arena, want het smeerde de Luikenaars in de competitie nog maar een 3-1-nederlaag aan, met de hulp van uitblinker Tarik Tissoudali.

   

  Club Brugge neemt het in de kwartfinales op tegen OHL, dat met moeite 1B-club Westerlo uitschakelde. Ook Club Brugge en OHL kunnen al eens warmdraaien voor hun bekermatch, want ruim een week eerder kijken ze elkaar in Leuven al eens in de ogen in de competitie. 

   

  Anderlecht kwam met de schrik vrij in de strafschoppen tegen Seraing en zal het in de kwartfinale niet zo ver willen laten komen tegen KV Kortrijk. Hoewel... Eind november bleven ze in de competitie al op een 1-1-gelijkspel steken.

   

  KV Mechelen ontvangt Eupen in de laatste kwartfinale. De wedstrijden staan gepland op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 december. De halve finales worden met een heen- en terugwedstrijd gespeeld op 1-3 februari en 1-3 maart.

  De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 21, woensdag 22 of donderdag 23 december, maar die moeten nog ingepland worden door de kalendermanager.