Broers Roodhooft over komst Deceuninck: "Focus op eendagskoersen en rol van vrouwenwielrennen"

  Johan Museeuw overhandigde het duo gisteren de trofee.

  Alpecin-Fenix heeft een boerenjaar achter de rug en op het gala van de Kristallen Fiets werden Christoph en Philip Roodhooft, de drijvende krachten achter het team, in de bloemetjes gezet als beste ploegleider/manager. "We staan voor een moeilijke fase, die van de bevestiging. Maar we zijn er niet bang voor."

  "Ik zie het meer als een beloning of erkenning voor het afgelopen decennium dan voor dit seizoen", vertelde Philip Roodhooft na de onderscheiding op de gala-avond.

   

  Alles wat Alpecin-Fenix tegenwoordig aanraakt, lijkt dan ook te veranderen in goud. "Klopt, maar dat is omdat veel voor ons de eerste keer is of was. Deceuninck-Quick Step won ook enkele ritten in de Tour en droeg ook het geel, maar niemand zegt dat zij net als wij de show stalen."

   

  "Voor ons zijn de verwachtingen hoger en wordt de lat hoger gelegd. We staan voor 2022 dan ook voor een moeilijke fase: die van de bevestiging. We zijn er niet bang voor, maar de underdogpositie is minder evident geworden."

   

  "Het is aan ons om met de sterke concurrentie om te gaan. We zullen meer onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Als we willen bevestigen, dan zal dat alleen maar kunnen door de dingen nog beter te doen."

   

  De ploeg van de broers Roodhooft is alleszins meer dan Mathieu van der Poel alleen. "Absoluut", zegt ploegleider Christoph. "Dat was in het belang van iedereen, ook van Mathieu. Hij kan alle koersen winnen, maar dan komt alles ook op zijn schouders. We hebben renners gehaald die zelf ook konden winnen."

   

  Onder meer Tim Merlier bloeit volledig open bij zijn werkgever. "We slagen er in om het vuur en de passie bij ons als persoon in heel de organisatie te laten dringen. We scheppen verwachtingen, maar we zorgen ook voor een aangename en familiale sfeer. Iemand die zich niet goed voelt, kan niet presteren."

  Als we willen bevestigen, dan zal dat alleen maar kunnen door de dingen nog beter te doen.

  Philip Roodhooft (Alpecin-Fenix)

  "Deceuninck? Dat we actief zijn bij de vrouwen is een element geweest"

  "We willen volgend jaar onze positie bestendigen en als het kan ook verbeteren. Onze nieuwe sponsor Deceuninck zal daar zeker een factor in zijn", leggen de broers uit.

   

  Deceuninck maakt dus de overstap van de ploeg van Patrick Lefevere. "Zij hebben ons benaderd. In eerste instantie kwam het initiatief van hen voor een verkennend gesprek en het klikte meteen."

   

  "Deceuninck heeft een geweldig traject gehad bij Lefevere, maar daar komt de focus iets meer te liggen op eindwinst in grote rondes. Wij blijven iets dichter bij de doelstelling van Deceuninck: resultaten behalen in eendagswedstrijden."

   

  "Dat wij ook actief zijn bij de vrouwen is voor hen ook een element geweest. Het was geen keuze tegen Lefevere, maar wel voor ons, terwijl er opportuniteiten waren bij 5 à 6 teams."

  Bekijk het gesprek: "Als we willen bevestigen, kan dat alleen maar door de dingen nog beter te doen"