Lewis Hamilton voor titelduel in Saudi-Arabië: "Ik ben relaxter dan ooit"

  Comfortabel voelt Lewis Hamilton zich niet in Saudi-Arabië: "Het is niet mijn keuze om hier te racen."

  Om nog kans te maken op een nieuwe wereldtitel moet Lewis Hamilton zondag op z'n minst in de buurt van WK-leider Max Verstappen eindigen. "Vroeger had het me slapeloze nachten opgeleverd, nu ben ik veel zelfzekerder", vertelt de 7-voudige wereldkampioen in de aanloop naar de allereerste grand prix van Saudi-Arabië.

  Komend weekend staat de voorlaatste race van een razend spannend Formule 1-seizoen op het programma.

   

  Max Verstappen (Red Bull) begint in Saudi-Arabië met 8 punten voorsprong op Lewis Hamilton (Mercedes). De Nederlander kan zich zondag tot wereldkampioen kronen, maar daar maakt zijn concurrent zich niet druk om.

   

  "Ik ben erg dankbaar dat we nog 2 races krijgen om voor de titel te strijden", zegt Hamilton. "Het team werkt zo hard als het kan en ik voel me uitstekend."

   

  "Ik ben relaxter dan ooit", gaat de 36-jarige topcoureur voort. "Het is ook niet de eerste keer. Ik herinner me nog hoe het was om de eerste keer voor het kampioenschap te racen. Het heeft me slapeloze nachten opgeleverd."

   

  Hamilton kan de titel zondag nog niet grijpen, maar hij heeft zijn lot wel nog in eigen handen. Met overwinningen in Saudi-Arabië en Abu Dhabi pakt de Brit hoe dan ook zijn historische 8e wereldtitel in de Formule 1.

  "Het is mijn keuze niet om hier te racen"

  Net als in Qatar zal Lewis Hamilton een helm in regenboogkleuren dragen. Daarmee wil hij een statement maken in Saudi-Arabië.

   

  "Het is ook mijn keuze niet om hier te racen, dat is die van onze sport", legt Hamilton uit. "Met mijn helm laat ik weten dat er zaken mogen veranderen. En daar mag onze sport meer voor ijveren."

   

  In Saudi-Arabië mogen vrouwen nog maar sinds enkele jaren achter het stuur zitten.

   

  Hamilton: "Ik weet dat mensen hier zwaar geraakt worden door de regels van het regime. Zoals er nog vrouwen achter de tralies zitten omdat ze jaren geleden met de auto hebben gereden. Dan vind ik het mijn plicht om dat onder de aandacht te brengen."

   

  Hamilton is niet de enige die van zich laat horen. 4-voudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft zelfs een kartwedstrijd voor vrouwen op poten gezet in Saudi-Arabië.

  Lewis Hamilton zal opnieuw met zijn gekleurde helm racen.