Ex-Antwerp Giant Jae'Sean Tate schittert in de NBA: "Hij was fantastisch"

  Uitblinker Jae'Sean Tate loodste de Houston Rockets naar de overwinning.

  In de NBA hebben de Houston Rockets voor de 4e keer op rij gewonnen, met dank aan uitblinker Jae'Sean Tate. De voormalige speler van de Antwerp Giants speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Oklahoma City en kreeg na afloop lof van zijn coach. In Milwaukee besliste Giannis Antetokounmpo de match in het voordeel van de Bucks.

  Houston is een jong team in opbouw, waar de 26-jarige Jae'Sean Tate al bij de anciens gerekend wordt, ook al is het nog maar zijn 2e seizoen in de NBA. De Rockets verloren 16 van hun eerste 17e wedstrijden, maar wonnen vannacht bij Oklahoma City wel voor de 4e keer op rij: 110-114.

  De absolute uitblinker was Tate, die twee jaar geleden nog het mooie weer maakte bij de Antwerp Giants en vorig seizoen - na een omweg in Australië - bij de Rockets belandde.

  Het rapport van Tate vannacht: 32 punten, 10 rebounds, 7 assists en 5 blocks. Cijfers die enkel de legendarische Hakeem Olajuwon hem ooit voordeed in een Rockets-shirt. "Hij was fantastisch, aan beide kanten van het veld", zwaaide Houston-coach Stephen Silas na afloop met lof.

  Tate zelf bleef er bescheiden bij. "Het was gewoon zo'n avond waarop alles lukte. Ik kreeg het vertrouwen van de coach en de ploegmaats gaven me de bal. We hebben gewonnen dankzij onze vechtlust. Het was geen makkelijke zege, onze eerste op verplaatsing dit seizoen."

  Antetokounmpo dirigeert Milwaukee naar felbevochten 8e zege op rij

  NBA-kampioen Milwaukee heeft het vannacht niet cadeau gekregen tegen Charlotte. Onder leiding van de jonge LaMelo Ball speelden de Hornets onbevangen. De bezoekers stoomden al vroeg in de match naar een voorsprong van 18 punten, maar de Bucks hadden na de rust het laatste woord: 127-125.

  Giannis Antetokounmpo besliste de match met een lay-up 2 seconden voor de zoemer. De Griek was in totaal goed voor 40 punten, 12 rebounds en 9 assists. Bij de Hornets blonk LaMelo Ball uit met 36 punten, 9 assists en 5 rebounds. De 2 protagonisten wisselden na de wedstrijd hun truitjes uit.

  Voor de Milwauke Bucks was het de 8e overwinning op rij. Alleen Phoenix kan op dit moment een langere reeks voorleggen, met 17 opeenvolgende zeges.

  Alle uitslagen van dinsdagnacht:

  • Indiana - Atlanta 111-114
  • Orlando - Denver 108-103
  • Washington - Minnesota 115-107

  • Boston - Philadelphia 88-87
  • Miami - Cleveland 85-111
  • Milwaukee - Charlotte 127-125

  • New Orleans - Dallas 107-139
  • Oklahoma City - Houston 110-114
  • LA Clippers - Sacramento 115-124