Hein Vanhaezebrouck verontschuldigt zich bij Antwerp na "foute opmerking"

  Opvallend bericht op de website van AA Gent: coach Hein Vanhaezebrouck trekt het boetekleed aan en formuleert zijn excuses tegenover Antwerp. De Gentse T1 doet dat na een uitspraak op zijn persbabbel gisteren.

  AA Gent speelt vanavond zijn 1/8e finale van de Beker van België op het veld van Lommel. Gent heeft al een flink gestoffeerd seizoen achter de rug, want het is nog actief op 3 fronten.

   

  Competitie, Croky Cup en Conference League: op een persconferentie valt dan ook de onvermijdelijke vraag of dat programma niet te belastend wordt. 

   

  Het antwoord van Vanhaezebrouck heeft blijkbaar de nodige controverse uitgelokt, zo valt te concluderen uit het communiqué dat vanmiddag verspreid werd.

   

  "Toen mij gisteren de vraag werd gesteld of doorgaan in drie competities niet te zwaar zou zijn na Nieuwjaar, antwoordde ik dat wij ervoor kiezen om te proberen in drie competities actief te blijven en niet zoals Antwerp: zeggen dat ze in mei willen meestrijden voor de titel omdat ze niet kozen voor de andere competities", begint Vanhaezebrouck zijn boodschap.

   

  "Dat was een foute opmerking van mezelf. Uiteraard heeft Antwerp niet bewust gekozen om uitgeschakeld te worden in die andere competities." Antwerp ligt al uit de beker en is ook in Europa uitgeteld.

   

  "Ik bied dan ook mijn verontschuldigingen aan aan mijn collega Brian Priske, zijn staf, de spelersgroep, maar ook aan de directie en de fans van Antwerp."