Opvallend: bondscoach loopt veld op om penaltytrapper aan te wijzen

  Zeljko Petrovic maakt duidelijk wie de strafschop moet nemen.

  Bizar tafereel op de Arab Cup in Qatar. In de extra tijd van de match tussen Oman en Irak is Zeljko Petrovic, kersvers bondscoach van Irak, het veld opgerend om de speler aan te wijzen die de strafschop voor de 1-1 moest nemen.

  In de toegevoegde tijd van de match tussen Oman en Irak krijgt Irak een strafschop. De ideale gelegenheid om nog een punt uit de brand te slepen, want het staat op dat moment 1-0 voor Oman.

   

  Ayman Hussein mist de strafschop, maar Irak mag de penalty opnieuw nemen omdat de doelman van Oman te snel van zijn lijn is gekomen. Op dat moment kan Zeljko Petrovic, bondscoach van Irak, zich niet meer inhouden.

   

  Hij vreest dat Hussein nog een keer zal missen en wil dat voorkomen. Hij komt het veld opgerend en wijst Hasan Abdulkareem aan om de penalty te trappen. 

   

  Petrovic wordt door een van zijn spelers van het veld begeleid, maar wanneer hij weer bij de bank staat ziet hij Abdulkareem de strafschop verzilveren. Zo pakt Irak toch nog een punt tegen Oman.

   

  Voor Petrovic, ex-coach van RKC en ADO en ex-assistent-coach van onder meer Feyenoord en Servië, was het zijn debuut als bondscoach van Irak. Hij volgde eind november Dick Advocaat op. Die hield het al na 3 maanden voor bekeken als coach van Irak.

  Bekijk de opvallende actie van Petrovic

  Het is de eerste editie van de Arab Cup, een toernooi tussen de Arabische landen. Het vindt plaats in Qatar en is eigenlijk de ultieme voorbereiding voor Qatar op het WK van volgend jaar. Er wordt gespeeld in WK-stadions en de FIFA experimenteert er ook met camara's die automatisch buitenspel kunnen detecteren.