Ophef in Frankrijk na huiselijk geweld bij olympisch kampioene: "Had ik moeten sterven?"

  Links olympisch kampioene Margaux Pinot, rechts haar partner en coach Alain Schmitt.

  Ontluisterend verhaal uit de Franse sportwereld. Olympisch kampioene  judo (in de teamcompetitie) Margaux Pinot is afgelopen weekend slachtoffer geworden van huiselijk geweld. Haar vriend, coach en ex-wereldkampioen Alain Schmitt werd gisteren al vrijgelaten door een gebrek aan bewijs. "Had ik dan moeten sterven?", vraagt Pinot zich af.  

  De trieste feiten deden zich voor in de nacht van zaterdag op zondag. Een buurman van Margaux Pinot belde de politie nadat de toegetakelde judoka haar toevlucht had gezocht bij hem. Eerder had haar vriend en coach Alain Schmitt - zelf ex-wereldkampioen judo - haar fel toegetakeld. De man zou dronken geweest zijn.

   

  Schmitt werd gearresteerd voor huiselijk geweld, maar werd dinsdag al weer vrijgelaten. Een beslissing die op veel ongenoegen stuit.

   

  Zeker nadat Pinot vandaag een emotioneel bericht op Twitter had gepost, vergezeld van een foto van haar zwaar toegetakelde gezicht.

   

  "In de nacht van zaterdag op zondag ben ik slachtoffer geworden van een aanval bij mij thuis door mijn partner en trainer", begint ze haar verhaal. "Ik werd beledigd, kreeg klappen, mijn hoofd is meerdere keren tegen de grond geslagen. En uiteindelijk ben ik gewurgd."

  Wat ontbrak er aan bewijs? De dood, misschien? Wellicht heeft het judo mij gered.

  Margaux Pinot

  "Ik dacht dat ik dood zou gaan", gaat ze verder. "Ik heb verschillende verwondingen, waaronder een gebroken neus, en ben 10 dagen werkonbekwaam. Justitie heeft vandaag besloten om hem vrij te laten. Wat is hun oordeel waard tegenover mijn verwondingen en het bloed op de vloer van mijn appartement? Wat ontbrak er? De dood, misschien? Wellicht heeft het judo mij gered."

  Schmitt stelde in zijn verdediging dat hij Pinot geen klappen heeft gegeven, maar beweerde dat de verwondingen het gevolg waren door tegen dingen aan te lopen tijdens de ruzie.

   

  Het parket van Bobigny gaat wel al in beroep tegen de vrijlating van Schmitt.

  Meerdere collega's spreken hun steun uit voor Pinot

  Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen in ons land bellen naar de hulplijn 1712. Dat meldpunt is gratis bereikbaar voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling.