BEKIJK: Zwemlegende Federica Pellegrini neemt afscheid met plons met voorzitter

  Op haar 33e neemt de meervoudige olympische, wereld- en Europese kampioene afscheid. Naast haar CONI-preses Giovanni Malago.

  Federica Pellegrini is uitgezwommen. De Italiaanse grootheid heeft op haar 33e de laatste race van haar carrière gewonnen. In Riccione was ze de snelste op de 200 meter vrije slag, háár nummer, waar ze nog steeds het wereldrecord op heeft. Haar afscheid was één groot feest: Grazie Fede!

  Sinds de Olympische Spelen van Tokio, waar Pellegrini geschiedenis schreef door deel te nemen aan een vijfde opeenvolgende olympische finale op de 200 meter vrij, nam ze enkel deel aan de besloten International Swimming League (ISL).

  Voor haar afscheid koos "La Divina" een wedstrijd in Riccione, die meetelt voor de Italiaanse kampioenschappen kortebaan. Ze won in 1'54"95.

  "Last Free 200", schreef de Italiaanse ster op haar sociale media, waar ze ook live de huldigingsceremonie uitzond. Daarbij sleepte ze ook de voorzitter van het Italiaans Olympisch Comité (CONI), Giovanni Malago, volledig gekleed, het zwembad in. (lees voort onder foto)

  "Ik ben nog altijd gek op zwemmen, maar zal de vermoeidheid niet missen"

  In Italië was er megaveel aandacht voor het afscheid van de olympische, viervoudige wereld- en achtvoudige Europese kampioene. De meeting droeg de naam "Grazie Fede" mee. Pellegrini genoot volop. Op haar eigen story postte ze volop impressies.


  "Het is 20 jaar zwemmen en vermoeidheid geweest. Ik was gek op zwemmen en ik ben er nog steeds gek op. Ik zal de groep het meest missen, maar wat ik zeker niet zal missen is de vermoeidheid tijdens de training."

   

  "De olympische titel (in Peking in 2008), de overwinningen en wereldrecords, de vijf opeenvolgende olympische finales... Bedankt voor alles, Fede," schreef het CONI op zijn Twitter-account.

  Bekijk de huldigingsceremonie van Pellegrini: