Bert Put maakt promotie en wordt semi-professioneel scheidsrechter

  Ons land telt weer 12 semi-professionele scheidsrechters. Bert Put maakt van het elftal opnieuw een dozijn. Hij neemt de plaats in van Wesley Alen, die gestopt is als ref.

  Het Professional Refereeing Department maakte vandaag bekend dat het Bert Put (33) heeft toegevoegd aan de lijst van semi-professionele scheidsrechters in ons land. Hij vervangt de gestopte Wesley Alen.

   

  Put had gisteren het fluitje in handen tijdens Seraing-Anderlecht. Hij legde de bal drie keer op de stip.

   

  Hij combineert een loopbaan als ref met een job in het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder en debuteerde in het seizoen 2017-2018 als scheidsrechter in de hoogste voetbalklasse. Sindsdien leidde hij 61 wedstrijden in 1A in goede banen.

   

  Zijn semiprofcontract laat de Limburger nu toe om zich halftijds toe te leggen op de arbitrage. Dat betekent onder meer twee trainingsdagen per week op het oefencentrum in Tubeke. 

   

  De overige elf semi-profs zijn Jan Boterberg, Alexandre Boucaut, Wesli De Cremer, Lothar D'Hondt, Erik Lambrechts, Jonathan Lardot, Kevin Van Damme, Bram Van Driessche, Nathan Verboomen, Jasper Vergoote en Lawrence Visser.

  Bekijk het verslag van Seraing-Anderlecht: