Nieuw overleg tussen minister Verlinden en supportersclubs over veiligheid in onze stadions

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft vandaag gesproken met vertegenwoordigers van de supportersclubs van ploegen uit 1A, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League. "Op de agenda stond de gezamenlijke strijd tegen geweld in en rondom voetbalstadions, alsook de gevaren door het gebruik van pyrotechniek", meldt het kabinet.

  Ruim een maand geleden zaten de actoren al samen. "Toen werd beslist om de krachten te verenigen om het voetbal in de meest veilige en aangename omstandigheden te laten verlopen. De Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond engageerden zich om een actieplan uit te werken.", klinkt het.

   

  "Vandaag verklaarden de vertegenwoordigers van de supportersclub zich bereid om de dialoog de komende tijd op een constructieve manier voort te zetten. De FOD Binnenlandse Zaken, de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, de supporters, maar ook de steden en gemeenten en de verschillende politiezones zijn belangrijke partners."

   

  "We moeten, allemaal samen, de illusie doorbreken dat risicovol gedrag en sfeer in voetbalstadions onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn."

   

  "Nu de dialoog met de supporters is opgestart, roept de minister - samen met Pierre François, CEO van de Pro League, en Peter Bossaert, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond - de supportersclubs op om gevaarlijk gedrag van de supporters een halt toe te roepen. Zij kunnen, en moeten, helpen om gevaar uit de stadions te weren."

   

  "Voetbal is een feest. Een feest dat iedereen in veilige en aangename omstandigheden moet kunnen beleven", aldus minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. 

   

  "Het doet mij plezier dat de vertegenwoordigers van verschillende supportersclubs dat ook begrijpen, en zeggen dat ze zich mee zullen inzetten om gevaarlijk gedrag uit de voetbalwereld te bannen. Ze zijn een belangrijke partner in de gezamenlijke aanpak."

  We moeten, allemaal samen, de illusie doorbreken dat risicovol gedrag en sfeer in voetbalstadions onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  Kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden