Kompany looft weerbaarheid van spelersgroep: “Hebben karakter laten zien”

  Zijn schreeuw na de beslissende penalty was tot ver te horen. Vincent Kompany toonde zich opgelucht na de felbevochten bekerkwalificatie van Anderlecht. Al toonde de coach zich ook kritisch: “De individuele fouten blijven zich opstapelen.”

  Een Belgische beker staat nog niet op zijn palmares. En na een dramatisch eerste kwartier in Seraing leek Vincent Kompany die lege plek ook dit seizoen niet op te vullen. Toch knokte paars-wit zich terug in de wedstrijd. “Zo snel op een 2-0 achterstand komen is niet goed”, analyseerde Vincent Kompany. 

   

  “Dan moet je karakter laten zien om terug te komen. Wel, we hebben teruggevochten. We groeiden naarmate de match vorderde. Dat was het positieve, want de match was een slagveld. Een echt bekerduel. Ik maakte het al vaker mee, maar het blijven mooie momenten.”

  Het belangrijkste is dat we naar de kwartfinales mogen. Met 5-0 of na penalty's: tevreden ben ik toch nooit.

  Vincent Kompany

  Ondanks de remonte van 2-0 naar 2-3 incasseerde Anderlecht wel nog een gelijkmaker. “Nochtans stonden we vrij stabiel. Maar we blijven de individuele fouten opstapelen", zuchtte Kompany. "Dat zorgt ervoor dat de tegenstander kan dreigen. Ach, het belangrijkste is dat we naar de kwartfinales mogen. Met 5-0 of na penalty’s: tevreden ben ik toch nooit.”

   

  Dromen van de Heizel deed Kompany evenwel nog niet luidop. “Ik blijf rustig. Het is één ding om te spreken over winnen, maar het doen is iets totaal anders. We moeten geduldig blijven, hard werken en progressie blijven maken.”

  Van Crombrugge: "Het was niet om aan te zien"

  Cruciaal in de triomf van Anderlecht: Hendrik Van Crombrugge. De doelman keerde de eerste penalty in de strafschoppenreeks. Een belangrijk moment.

   

  "Als keeper heb je sowieso het mentale voordeel", aldus Van Crombrugge. "Want je hebt relatief weinig te verliezen. Het is een kwestie van wat geluk te hebben. Gelukkig kon ik de eerste penalty meteen stoppen. Dat legde de druk op de tegenstander."

   

  In het openingskwartier was de doelman wel twee keer kansloos bij een elfmeter van Seraing. "Dan denk je dat het een bijzonder moeilijke avond wordt. Met Eupen speelde ik hier al eens in tweede klasse en stond het 3-0 aan de rust... We waren op sommige momenten niet goed genoeg. Het was eigenlijk niet om aan te zien, maar dat hoort bij een bekerduel."

  Lees ook: