BEKIJK: Peter Wright vult leemte met Players Championship Finals na dartthriller

  Peter Wright is de nummer 2 van de wereld. Het was de eerste keer dat hij dit toernooi won.

  De Schot Peter Wright heeft voor het eerst in zijn carrière de Players Championship Finals gewonnen in Minehead (Eng). De 51-jarige nummer 2 van de wereld rekende in een finale met het kleinste verschil af met de 34-jarige Engelsman Ryan Searle (PDC-22). Het werd 11-10. 

  In een best-of-21-legs was het verschil tussen "Snakebite" Wright en "Heavy Metal" Searle nooit meer dan 2 legs. Bij een 10-8-voorsprong miste Wright 2 darts voor de overwinning en ook in leg twintig liet de wereldkampioen van 2020 een kans onbenut.

  Searle gooide een 103-uitworp om de bordjes gelijk te hangen. In het beslissende leg prikte Wright een 64-uitworp weg voor de eindzege.

  Wright, die in de kwartfinales de Nederlandse titelverdediger Michael van Gerwen (PDC-3) met 10-6 wandelen stuurde en in de halve finales de Welshman Jonny Clayton (PDC-8) met 11-6 versloeg, hield aan de overwinning 118.000 euro over.

  In de tweede ronde was hij betrokken bij een incident met de Engelsman Adrian Lewis, die hem verweet een valsspeler te zijn na een discussie over een losliggende plank, toen Wright in een benarde situatie zat. Wright maalde er niet om.

  Voor Searle, die op zijn weg naar de finale de Noord-Ier Daryl Gurney (PDC-23) en de Ier Brendan Dolan (PDC-28) aan de kant zette, was er 59.000 euro weggelegd.

  De Engelsman Tedd Evetts is de nieuwe jeugdwereldkampioen darts. In de finale versloeg hij de Noord-Ier Nathan Rafferty met 6-4.

  Bekijk enkele hoogtepunten van de finale Wright-Searle