NBA: Stephen Curry toont topvorm richting 2 topduels tegen Phoenix

  Stephen Curry deed er tegen de Clippers nog eens 7 driepunters bij. Zijn Golden State blijft NBA-leider.

  De Golden State Warriors gaan als koploper de dubbele confrontatie aan met eerste achtervolger Phoenix. De Warriors wonnen overtuigend met 90-105 bij de LA Clippers na alweer een opvallende prestatie van draaischijf Stephen Curry. En LeBron James loodste de LA Lakers naar winst tegen Detroit.  

  Met een saldo van 18 zeges en 2 nederlagen voeren de Warriors de NBA aan. Stephen Curry was in LA andermaal de beste met het puntenrecord van 33 - waaronder 7 driepunters - en ook 6 assists en 5 rebounds.

   

  Tot de rust ging het gelijk op (44-42), maar daarna duwde Curry door. Zijn teammaats volgden. Jordan Poole kwam tot 17 punten met onder meer 3 driepunters in minder dan 2 minuten op het einde van het derde kwart. Bij de Clippers was Paul George de beste man met 30 punten en 5 assists.

   

  De volgende 2 partijen van Golden State zijn tegen Phoenix, dat met 17-3 in de nek hijgt. De Suns wonnen hun laatste 16 (!) wedstrijden, de Warriors hun laatste 7. Dinsdag is er een treffen in Phoenix, vrijdag in San Francisco.

  Tweets over LA Clippers-Golden State Warriors:

  James leidt Lakers naar zege tegen Pistons

  Na de spectaculaire nederlaag na 3 verlengingen (137-141) vrijdag thuis tegen Sacramento knoopten de Lakers weer aan met de zege. LeBron James ging tegen Detroit voorop in de strijd met 33 punten, 9 assists en 5 rebounds.

   

  Bij 70-56 in het derde kwart leek het moeilijkste achter de rug voor de Lakers, maar de Pistons knabbelden beetje bij beetje aan hun achterstand. Jerami Grant was met 32 punten de bewerker van de comeback, maar die strandde op 4 puntjes (110-106).

  Het was de zesde nederlaag op een rij voor Detroit. LA won pas een derde keer in 8 duels, Russel Westbrook (25 ptn, 9 ass) en Anthony Davis (24 ptn, 10 rbs) deden mee hun duit in het zakje.

  De partij was ook het weerzien tussen James en Isaiah Stewart. Die twee raakten op 21 november betrokken in een incident, wat de eerste een match schorsing en de tweede twee duels kostte.

  Tweets over LA Lakers-Detroit Pistons:

  Uitslagen zondag:

  • LA Lakers - Detroit 110 - 106
  • Toronto - Boston 97 - 109
  • Memphis - Sacramento 128 - 101
  • Indiana - Milwaukee 100 - 118
  • LA Clippers - Golden State 90 - 105