Drievoudig wereldkampioen snooker valt in slaap tijdens match: "Wil me excuseren"

  Mark Williams dommelde gisteren even in tijdens de tweede ronde van de UK Championship.

  Zin in een dutje na een zwaar weekend? Drievoudig wereldkampioen Mark Williams droomde gisteren ook even weg... tijdens zijn wedstrijd in de tweede ronde van het UK Championship. "Dit is me in 30 jaar als prof nog nooit overkomen, maar ik draag nog steeds de gevolgen van corona."

  Het was een moment dat niet aan de televisiecamera's ontsnapte.

   

  Snooker-topper Mark Williams wreef zich op het einde van het vijfde frame van zijn duel tegen Anthony Hamilton even in de ogen, zakte onderuit in zijn stoel en leek zelfs enkele seconden in slaap te vallen.

   

  Na afloop gaf de Welshman toe dat dat ook effectief het geval was. "In mijn 30 jaar als prof heb ik dit nog nooit meegemaakt", verontschuldigde Williams zich. 

   

  "Dit is de eerste keer dat ik in slaap val in een stoel. Mijn hoofd ging naar beneden en toen ik weer wakker werd, had ik enkele seconden geen flauw idee waar ik was. Het was een beetje gênant, maar ik was kapot."

  Ik mag niet klagen, want voor veel mensen zijn de gevolgen van corona een pak zwaarder.

  Mark Williams

  De oorzaak ligt voor de hand. Williams werd in oktober getroffen door corona en miste zelfs twee toernooien. "Ik draag er nog steeds de gevolgen van. Al mag ik niet klagen, want voor veel mensen zijn de gevolgen een pak zwaarder. Het gaat al wat beter dan voorheen, maar tijdens late matchen heb ik het nog steeds lastig."

  Het zorgde ervoor dat Williams verrassend onderuit ging met 6-5.