PJ Hannes na 5 jaar naar kampioenschap: "Zaterdags werk ik tot 4u 's nachts"

  Pieter-Jan Hannes komt over de finish in Roeselare.

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Pieter-Jan Hannes heeft al een tijdje andere dingen aan zijn hoofd dan lopen, maar dat heeft hem niet belet om zich te plaatsen voor het EK veldlopen in Dublin. Hij reageert zelf verrast. 

  Pieter-Jan Hannes finishte vanmiddag in Roeselare als 4e Belg in de CrossCup. De manche gold ook als EK-selectiewedstrijd. 

   

  Die prestatie moet in principe volstaan voor een ticket naar het EK veldlopen in Dublin. Het zou het eerste individuele toernooi worden voor Hannes sinds de Spelen van Rio in 2016. 

   

  In 2018 plaatste Hannes zich wel nog voor de Mixed Relay op het EK veldlopen in Tilburg.

   

  "Dat ik me heb kunnen plaatsen, daar ben ik heel trots op", zegt Hannes."Het was ongelofelijk ploeteren. Het was een veldslag met als enige vraag wie er zou breken."

   

  "De zware regenval was in mijn voordeel, omdat ik goed door de modder loop. Bij het ingaan van de laatste ronde moest ik nog 10 seconden dichten voor de top 4."

   

  "Aan de finish ben ik veel sneller met mijn verleden als 1.500-meter-loper, dus toen wist ik eigenlijk al dat ik het zou halen." 

  Elke zaterdag werk ik tot 4 uur 's nachts. Dan mag ik fier zijn op mijn niveau. Ik heb er nu vrede mee dat ik niet meer de profatleet van vroeger ben.

  Pieter-Jan Hannes

  Als Belgian Athletics beslist om een volwaardige mannenploeg van 4 atleten naar Dublin te sturen, is Hannes erbij. 

   

  Over zijn kansen op het EK wil hij geen grote uitspraken doen. "Als ik meega, is het als reserve om de ploeg te ondersteunen", zegt hij. 

   

  "Ik ben nog niet in de vorm om individuele ambities uit te spreken en ik ben ook helemaal niet specifiek in functie van de crossen aan het trainen."   

   

  "Ik ben heel trots op het feit dat ik voltijds werk en mij toch voor een EK weet te plaatsen."

   

  Als eigenaar van een evenementenlocatie in Lubbeek heeft Hannes andere prioriteiten dan lopen. 

   

  "Elke zaterdag werk ik tot 4 uur 's nachts. Dan mag ik blij zijn met mijn niveau. Ik heb er nu vrede mee dat ik niet meer de profatleet van vroeger ben, maar ik haal er opnieuw voldoening uit. Ik ben vertrokken voor een tweede carrière."

  Hannes na de finish: helemaal afgelikt