Volleyballers volgen basketballers en stellen wedstrijden 2 weken uit

  De komende twee weken zal er geen volleybal te zien zijn op het hoogste niveau in ons land. "Na de beslissing van de federale regering om geen publiek toe te laten, stellen we de wedstrijden uit", laat de Volleyballiga weten.

  Om het coronavirus in te dijken mogen er vanaf maandag geen toeschouwers meer aanwezig zijn bij sportwedstrijden in zaal. Dat geldt tot 15 december.

   

  Daarop besliste de Belgische basketballiga om de matchen uit te stellen, de volleyballiga volgt het voorbeeld.

   

  Deze wedstrijden worden uitgesteld naar een latere datum:

  • competitiematchen Liga A: weekend 4 en 5 december
  • halve finales Beker van België: weekend 11 en 12 december

  Weinig begrip voor de maatregelen

  "De Euromillions Volley League en de clubs zijn zich bewust van de ernst van de situatie veroorzaakt door het coronavirus", begint de liga haar mededeling.

   

  "Tegelijkertijd is er bij de clubs weinig begrip voor het feit dat een sportwedstrijd op professioneel niveau niet als een indoorevenement met zittend publiek beschouwd wordt."

   

  "Sinds het begin van de coronacrisis hebben alle clubs er alles aan gedaan om alle maatregelen – goede ventilatie, ingang enkel met covid safe ticket en  het dragen van mondmasker - minutieus op te volgen."

  "De inspanningen om de gezondheid van het publiek, de vrijwilligers, spelers en de staf voorop te stellen én de financiële schade voor de clubs te beperken, worden op die manier niet in rekening gebracht."

  Liga A

  eindstand reguliere competitie
      M W V ptn
  1. Maaseik 14 11 3 32
  2. Roeselare 14 10 4 32
  3. Menen 14 10 4 28
  4. Aalst 14 8 6 23
  5. Haasrode-Leuven 14 7 7 21
  6. Achel 14 4 10 15
  7. Gent 14 5 9 13
  8. Borgworm 14 1 13 4