Geen Baloise Trek Lions in Val di Sole: "Willen in januari meespelen voor de truien"

  De Europese sterrentrui van Lars van der Haar zal niet te zien zijn in Noord-Italië.

  De Baloise-Trek Lions zullen binnenkort niet te zien zijn in Val di Sole, waar voor het eerst een Wereldbeker-veldrit wordt afgewerkt. "Als je een heel seizoen twee wedstrijden per weekend wil rijden, dan kom je in de problemen", verklaart teammanager Sven Nys de keuze.

  Val di Sole staat voor het eerst op de kalender van de Wereldbeker veldrijden. Zoek op 12 december niet naar de vrouwen en mannen van Baloise-Trek Lions. 

   

  Het team van Toon Aerts, Lars van der Haar en Lucinda Brand besliste om niet af te zakken naar Noord-Italië. "Dat is een keuze die we voor het seizoen al hadden gemaakt", zei manager Sven Nys vandaag vlak voor de Urban Cross in Kortrijk.

   

  "Wij denken dat je in de problemen komt als je het volledige seizoen wil doortrekken met bijna elk weekend twee wedstrijden. Zeker in de kerstperiode met 10 wedstrijden op 14 dagen. Dat gaat te veel worden."

   

  "We moeten dus keuzes maken in de hoop dat we in januari nog meespelen voor de truien", gaat Nys voort. "Daarom skippen we één weekend en ik denk dat dat het meest geschikte weekend is omdat er geen klassementswedstrijd op zaterdag is. Anders ben je er ineens twee kwijt."

   

  Wereldbeker-eindwinst zit er dan niet meer in? "We hebben eigenlijk het algemene klassement van de Wereldbeker losgelaten met onze renners en we zien wel waar het schip strandt", antwoordt Nys.

  We moeten dus keuzes maken in de hoop dat we in januari nog meespelen voor de truien.

  Sven Nys (ploegmanager Baloise Trek Lions)

  Crossen in sneeuw met het oog op Olympische Spelen

  Val di Sole wordt een aparte veldrit. Op 1.300 meter zullen de deelnemers er in de sneeuw crossen. Zo hoopt de veldritwereld aanspraak te maken op een plaats op de Olympische Winterspelen.

  Lees ook: