Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx bevestigt met een 5e plaats op het hoogste niveau

 za 27 november 2021 19:25
Loena Hendrickx
Loena Hendrickx voert haar choreografie uit op oosterse muziek.

Loena Hendrickx is met haar vrije kür nog een plaats opgeschoven in de Grand Prix van Sotsji. De 22-jarige kunstrijdster eindigde als 5e in Rusland.

Na een wat mindere oefening gisteren in de korte kür liet Loena Hendrickx vandaag weer zien wat ze waard is in de vrije kür. Op oosterse muziek schaatste ze zich naar een 5e plaats in het klassement.

 

Daar was ze zichtbaar blij mee. Met een glimlach stapte Hendrickx van het ijs. De 139.25 punten voor haar prestatie kon ze ook smaken. De drievoudige Rittberger ging vlekkeloos, een minder solide sprong kostte haar een hogere waardering.

 

De wedstrijd in Sotsji was de zesde en laatste in de serie grand prixs van dit seizoen. Begin deze maand vierde Hendrickx haar 22e verjaardag met een knappe 3e plaats in Turijn.

Loena Hendrickx
Loena Hendrickx

Officieus wereldrecord voor Russisch toptalent

De winst in Sotsji was voor de 15-jarige Russin Kamila Valijeva. Zij stak er met kop en schouders bovenuit. Met 272,71 punten vestigde het toptalent uit Moskou een officieus wereldrecord. Ook het zilver en brons ging naar Rusland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
uitslag
De einduitslag van de GP in Sotsji.
bekijk ook: