Trouble in Turijn? Italiaans gerecht doorzoekt kantoren van Juventus

  Het Juventus Stadium in Turijn.

  Voetbalclub Juventus heeft bezoek gehad van opsporingsdiensten. In opdracht van justitie werden kantoren van de Italiaanse recordkampioen in Turijn en Milaan doorzocht. Juventus zou tussen 2019 en 2021 gesjoemeld hebben met de transferwaardes van spelers, om zo de financiële balans in evenwicht te krijgen.

  Voorzitter Andrea Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved en voormalig technisch directeur Fabio Paratici, nu in dienst van Tottenham Hotspur, zijn de verdachten in de zaak. 

   

  Het beursgenoteerde Juventus zou de afgelopen jaren niet alleen bewust de transferwaarde van bepaalde spelers hoger hebben ingeschaald, maar ook facturen hebben uitgegeven voor niet-bestaande transacties. 

   

  Volgens justitie gaat het in totaal om zo'n 50 miljoen euro aan verdachte geldbewegingen.   

   

  De opsporingsdiensten hebben op diverse kantoren van Juventus documenten in beslag genomen. De "Oude Dame" houdt zich vooralsnog stil. De club heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen en het onderzoek. 

   

  Het zou niet de eerste keer zijn dat Juventus in de problemen komt. In 2006 werd de club verplicht te degraderen naar de Serie B na het Calciopoli-schandaal, dat matchfixing in Italië aan het licht bracht.

  Vicevoorzitter Pavel Nedved (tweede van links) en voorzitter Andrea Agnelli (in het midden) zitten in de problemen?