Van Aert naar het WK veldrijden? "Als hij meedoet voor zege, zal het kriebelen"

  Wout van Aert kroonde zich al 3 keer tot wereldkampioen veldrijden.

  Volgend weekend duiken er "nieuwe" gezichten op in het veld, met Tom Pidcock en Wout van Aert. "Pidcock zou wel eens de man kunnen zijn van de komende weken", voorspelt bondscoach Sven Vanthourenhout.

  Wout van Aert benadrukte gisteren in Kortrijk dat het niveau van Eli Iserbyt, Toon Aerts en co heel hoog is. "Er moet niet altijd bij gezegd worden dat wij (Van der Poel, Pidcock en Van Aert) niet meedoen", zei Van Aert.

   

  Bondscoach Sven Vanthourenhout gaat daarmee akkoord, maar kijkt ook zelf uit naar de intrede van de 3 veldrijders die uitblinken op de weg.

   

  "Alle veldrijders die nu het mooie weer maken, zijn allemaal toppers. We moeten veel respect hebben voor hen", zegt Vanthourenhout.

   

  "Maar je voelt dat het begint te leven: Mathieu is zich aan het klaarstomen, Wout is er volgend weekend weer bij en ook Pidcock komt erbij."

  Ik twijfel er niet aan dat Van Aert, Van der Poel en Pidcock meteen zullen meedoen voor de prijzen

  Bondscoach Sven Vanthourenhout

  "Misschien zullen Van Aert, Van der Poel en Pidcock enkele crossen nodig hebben om in het juiste ritme te komen."

   

  "Maar eigenlijk twijfel ik er niet aan dat ze meteen zullen meedoen voor de prijzen. Ze hebben de fysieke capaciteiten."

   

  Vanthourenhout schuift Pidcock naar voren als de smaakmaker. "Ik ben heel benieuwd naar hem. Hij zou wel eens de man van de komende weken kunnen zijn."

  "Rond nieuwjaarsperiode zal duidelijk worden of Van Aert WK rijdt"

  De grote vraag over Wout van Aert: trekt hij eind januari naar het WK veldrijden in de VS? Wat weet de bondscoach over Van Aerts keuze?

   

  "Het is belangrijk dat Wout zijn vooropgestelde programma kan afwerken", antwoordt Sven Vanthourenhout. Hij moet ervan genieten en zo goed mogelijk presteren."

   

  "Rond de nieuwjaarsperiode zal duidelijk worden of het WK al dan niet toegevoegd wordt aan zijn programma."

   

  "Als Wout de komende weken meedoet om te winnen, dan zal het meer kriebelen om naar het WK te gaan. Is dat niet het geval, dan zal hij zich aan de planning houden. Dat is in zijn positie niet meer dan normaal."