Geen Winterspelen voor Belgische aflossingsploeg shorttrack bij de mannen

  België (hier Goeminne) eindigde als vijfde in zijn halve finale.

  De Belgische aflossingsploeg in het shorttrack heeft haar laatste kans op kwalificatie voor de Winterspelen in Peking niet gegrepen. Op de laatste WB-manche in Dordrecht eindigden ze als laatste in hun halve finale.

  België begon in Dordrecht als 10e in de WB-stand aan het toernooi en wist dat het nog 2 landen moest inhalen om een ticket voor de Winterspelen te bemachtigen: Japan (8e) en Frankrijk (9e) stonden boven de Belgen.

   

  Gisteren hadden de Belgen het geluk aan hun zijde in hun kwartfinale. Ze konden profiteren van een dubbele val bij Japan om zich als tweede te plaatsen voor de halve finales. De eerste keer dit seizoen dat België de halve finales haalde.

   

  Maar Japan werd opgevist, omdat een van de valpartijen veroorzaakt was door een Turkse shorttracker. En dus moest België proberen om in zijn halve finale Japan achter zich te houden en dat lukte niet.

   

  Het kwartet Stijn Desmet, Gert-Jan Goeminne, Ward Pétré en Rino Vanhooren eindigde als vijfde in zijn halve finale en mist zo de B-finale én een kans om te stijgen op de WB-ranglijst. 

   

  Goeminne is niet helemaal fit en zo was het gewenste resultaat onmogelijk. Voor de race sprak bondscoach Pieter Gysel minutenlang met Goeminne. Gysel overwoog zelfs, bij afwezigheid van een ervaren reserve, de ploeg terug te trekken, maar zo ver kwam het niet.

   

  Stijn en zus Hanne Desmet zijn zeker van hun inidvidueel ticket voor de Winterspelen in Peking (februari 2022). De Belgen hopen er nu nog bij te zijn met de gemengde aflossingsploeg.

  Bekijk hier de halve finale van de Belgische aflossingsploeg