Van den Brom razend ambitieus: "Moeten gewoon 2 keer winnen van Club Brugge"

  John van den Brom is klaar voor de dubbele confrontatie met Club.

  KRC Genk hield gisteren zijn kansen op Europees overwinteren gaaf op het veld van Dinamo Zagreb. Een felbevochten punt zorgde voor vertrouwen bij coach John van den Brom. Een bonus die welkom is, want komende week neemt Genk het tweemaal op tegen Club Brugge. "We zullen aanvallender spelen dan gisteren", verzekert de Nederlander. 

  "Van tevoren zei ik dat we een resultaat moesten behalen. Het gelijkspel van gisteren was dat ook", zegt een opgeluchte John van den Brom daags na de 1-1 tegen Dinamo Zagreb.

   

  KRC Genk sukkelde de afgelopen weken met een vormdip. Het spel werd bestempeld als "voorspelbaar". Een kritiek die de Nederlander pareert.

   

  "Ons spel was misschien wat behoudender. We gaven de tegenstanders wat vaker de bal, omdat we wisten dat ze voetballend niet de oplossingen zouden vinden. We lokten ze uit hun tent om ze pijn te doen met onze snelle jongens voorin."

   

  "Het was niet zo spectaculair als wat jullie van ons gewend zijn, maar de resultaten waren heilig", vult Van den Brom aan.

  Wat Clement gepresteerd heeft in de Belgische competitie, heb ik alle respect voor.

  John van den Brom

  De T1 van Genk is niet van plan behoudend te voetballen tegen de landskampioen. "Je moet te allen tijde spelen naar de sterktes van het team. We spelen thuis, dus zullen we aanvallender spelen dan gisteren. Dat durf ik al te verklappen."

   

  Liggen er kansen, nu ook Club rake klappen kreeg? "Mij interesseert het niet hoe Club het doet", zegt Van den Brom. "Wij moeten gewoon 2 keer thuis winnen van Brugge."

   

  De Nederlander is razend ambitieus voor de dubbele confrontatie met Club Brugge, maar vergeet niet zijn collega een hart onder de riem te steken.

   

  "Als trainer ben je zo goed als je laatste wedstrijd. Wat Clement gepresteerd heeft in de Belgische competitie, heb ik alle respect voor. Nu gaat het wat minder en dan vind ik het kortzichtig om daar de kranten mee te vullen", besluit Van den Brom.