Van den Bergh bij laatste 32 op Players Championship, Huybrechts uitgeschakeld

  Dimitri Van den Bergh (archief) schaart zich bij de laatste 32.

  Dimitri Van den Bergh heeft zijn eerste ronde op de Players Championship Finals gewonnen van Madars Razma (PDC-50). "The Dreammaker", net terug uit isolatie na een covid-besmetting, klopte de Let met 6-3. Kim Huybrechts verloor met dezelfde cijfers van Adrian Lewis.

  Dimitri Van den Bergh maakte op de Players Championshop Finals zijn rentree op het allerhoogste niveau. Dancing Dimi was zichtbaar nog vermoeid na zijn coronabesmetting, maar wou het laatste majortoernooi voor het WK darts van volgende maand niet laten schieten.

   

  Van den Bergh koestert geen mooie herinneringen aan het toernooi. De afgelopen 3 edities ging onze landgenooit roemloos onderuit in de eerste ronde. Daar wou "The Dreammaker" - met tape rond de elleboog - dit jaar verandering in brengen. 

   

  Met Madars Razma kreeg Van den Bergh een haalbare tegenstander voorgeschoteld. Een degelijke partij eindigt in 6-3 in het voordeel van onze landgenoot, die doorstoot naar ronde 2. 

   

  Morgen om 13.45 uur neemt Dimitri Van den Bergh het op tegen de Nederlander Danny Noppert, de nummer 17 van de wereld.

  Kim Huybrechts slordig op de dubbels

  Wat later op de avond kwam een tweede landgenoot in actie. Met Adrian Lewis tegen Kim Huybrechts stonden twee darters tegenover elkaar die erg aan elkaar gewaagd waren. De Engelsman is de nummer 32 van de wereld, Huybrechts staat 2 plaatsen lager gerangschikt.

   

  De Belg speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar in een hoogstaande partij met enkele hoge finishes, maakte de tweevoudige wereldkampioen het verschil op de dubbels. Kim Huybrechts moet dus zijn koffers pakken, maar kan met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.