Mazzu bewaart de rust: "Wisten ook dat we niet alle wedstrijden zouden winnen"

  Felice Mazzu maakt zich weinig zorgen na de 1-3 tegen OHL.

  Een donderslag bij heldere hemel. Leider Union verloor - een week na de 1-7-overwininig tegen Oostende - verrassend van OH Leuven. Dat verbaasde de fans, maar niet trainer Felice Mazzu, die dit scenario had voorspeld. Daarom blijft de T1 ijzig kalm: "Qua inzet en intensiteit kan ik mijn ploeg niets verwijten."

  "We mogen een wedstrijd op deze manier niet verliezen", analyseerde Felice Mazzu de wedstrijd. "We slikten makkelijke goals en maakten te veel fouten." 

   

  "Leuven verdiende zeker de overwinning. De ploeg kwam goed georganiseerd voor de dag. "

   

  Toch heeft Mazzu niet het gevoel dat het verschil tussen de ploegen groot was: "Leuven trapte 6 keer naar doel en scoorde 3 keer, wij trapten 14 keer naar doel, maar slechts 2 keer binnen het kader."

  Deze nederlaag moet als brandstof dienen voor de toekomst.

  Felice Mazzu

  "Qua inzet en intensiteit kan ik mijn ploeg niets verwijten, maar we geven 2 doelpunten weg. Maar goed, we wisten ook dat we niet alle matchen zouden winnen", relativeerde Mazzu. "Deze nederlaag moet als brandstof dienen voor de toekomst." 

   

  Het wordt een trend in de Jupiler Pro League: ploegen die in een laag blok spelen tegen Union. Iets wat de oefenmeester van de competitieleider stoort? 

   

  "We hebben erover gesproken tijdens de rust. Er moet meer beweging zijn voorin als we een laag blok willen omspelen en de vrije man vinden. Dat is een belangrijk werkpunt", concludeerde de T1.

  Maertens strafte defensief geklungel af.

  "OHL verdient hoger gerangschikt te staan"

  "Bij het laatste fluitsignaal moest ik eens terugdenken aan vorige week", opende Sebastién Dewaest na de match. "Als we die match ook winnend konden afsluiten, zouden we ons nu kunnen richten op andere doelen."

   

  "Vandaag heeft de ploeg een grootse prestatie neergezet. De coach heeft de pijnpunten van Union blootgelegd en de spelers hebben hard gewerkt. Dat werpt zijn vruchten af vandaag."

   

  "We hebben wedstrijden zoals vandaag nodig om hoger te mikken als ploeg. Op basis van hoe we vandaag speelden, verdienen we ook om hoger gerangschikt te staan", besloot de verdediger.

  Lees ook: