Tadej Pogacar wint de Vélo d'Or, Van Aert eindigt 3e in verkiezing

  Tadej Pogacar heeft zijn landgenoot Primoz Roglic opgevolgd als winnaar van de Vélo d'Or, de prijs voor de beste wielrenner van het jaar volgens het Franse Vélo Magazine. Wout van Aert eindigt voor het tweede jaar op een rij op de 3e plaats.

  Het Franse blad Vélo Magazine reikt sinds 1992 jaarlijks de Vélo d'Or uit. 3 Belgen prijken op de erelijst: Johan Museeuw, Tom Boonen en Philippe Gilbert. Wout van Aert had de 4e kunnen worden, maar hij moet net als vorig jaar zijn meerdere erkennen in de Slovenen.

   

  Het podium van de Vélo d'Or ziet er immers hetzelfde uit als vorig jaar, alleen hebben Tadej Pogacar en Primoz Roglic van plaats gewisseld.

   

  Veel valt er tegen de bekroning van Pogacar niet in te brengen: niet alleen won hij voor het tweede jaar op een rij de Tour, hij won ook nog eens 2 Monumenten (Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije), behaalde olympisch brons én graaide en passant de eindzeges in de UAE Tour en Tirreno mee.

  Uitslag Vélo d'Or 2021

  1. Tadej Pogacar (Svn)
  2. Primoz Roglic (Svn)
  3. Wout van Aert
  4. Julian Alaphilippe (Fra) - wint de Vélo d'Or français