Nainggolan baalt na zoveelste late dreun: "Altijd maar dezelfde fouten..."

  De Europa League-matchen duurden dit seizoen een paar minuten te lang voor Antwerp. Voor de derde keer incasseerde het deze campagne een late tegentreffer. Dit keer was het dodelijk. Doelpuntenmaker Radja Nainggolan baalde: "Al die kleine foutjes worden op dit niveau afgestraft."

  De 2-1 in Olympiakos in minuut 87.

  De 0-1 tegen Frankfurt in minuut 91.

   

  En gisteren dus de 2-2 in minuut 95.

   

  Voor de zoveelste keer vervloekte Antwerp de slotminuten in de Europa League. Wéér geen zege - het Europese avontuur is definitief voorbij.

   

  "We hebben er nochtans voor gevochten", zucht Radja Nainggolan. "De teleurstelling is dan ook groot. Mochten we gewonnen hebben, was alles nog mogelijk. We maken een verdedigende fout op de laatste voorzet. Op dit niveau worden zulke kleine missers afgestraft. We maken altijd maar dezelfde fouten... Daar moet aan gewerkt worden."

   

  "Het was net niet genoeg", beseft de middenvelder. "Voor Europa zijn we nog net niet klaar. In de competitie staan we tweede omdat we daar kunnen winnen met wisselvallige prestaties. In Europa moet je top zijn om punten te pakken."

  Ik had liever gewonnen en overwinterd dan gescoord.

  Radja Nainggolan

  Een kleine opsteker voor Nainggolan: voor rust scoorde hij zijn eerste doelpunt in het shirt van Antwerp. Uiteraard een harde knal.

   

  "De bal was goed vertrokken", blikt hij terug. "Hij werd nog lichtjes aangeraakt, maar het was genoeg voor een goal. Ik ben gelukkig met mijn eerste treffer, maar veel liever had ik gewonnen en overwinterd in Europa. Want met mijn doelpunt zijn we eigenlijk niks."

   

  Nainggolan werd tot slot ook gevraagd naar de bommetjes in het stadion. "Ik heb dat al veel meegemaakt", grijnst de middenvelder. "In Rome ging er elke week een bom af. (knipoogt) Hier zag ik mensen tegen de grond gaan alsof ze werden neergeschoten. Ach, dat hoort nu eenmaal bij het voetbal."

   

  Al zal de UEFA daar ongetwijfeld anders over denken...

  Bekijk de reactie van Samatta

  Bekijk de analyse van Priske

  Lees ook: