BEKIJK: LeBron James klopt zichzelf op borst bij rentree, inclusief dansje

  LeBron James klopt zichzelf op de borst.

  De LA Lakers hebben weer aangeknoopt met het succes, zij het na een verlenging bij Indiana. LeBron James kwam na zijn dag schorsing terug met een knaller: 39 punten, 5 rebounds en 6 assists. Ondertussen blijven de westelijke topclubs Golden State en Phoenix op het zegepad. 

  James moest een match brommen na zijn slag in het gezicht van Detroit-speler Isaiah Stewart, die partij ging met 106-100 verloren bij de New York Knicks.

  Op bezoek bij de Pacers zagen we de beste James en dat was ook nodig, want de bezoekers liepen bijna heel de tijd achter de score aan. James dacht met een driepunter op het eind van het vierde kwart het verschil gemaakt te hebben, maar rookie Chris Duarte (17 ptn) dwong op 5 seconden van het einde nog een verlenging af (112-112).

   

  King James stond er ook in de extra tijd met 3 beslissende korven, waaronder 2 driepunters. Daar mocht wel een danspasje bij.

   

  Zonder de grieperige Anthony Davis waren James' luitenanten Russell Westbrook (20 ptn) en Carmelo Anthony (14 ptn). Bij Indiana was Malcolm Brogdon de beste man met 28 punten en 7 rebounds.

  De Lakers kamperen op de 9e plaats in de Western Conference.

  De prestatie van LeBron James - inclusief dansje:

  Stephen Curry (l) en Seth Curry (r).

  Stephen wint broederstrijd van Seth

  Aan de top in het westen staan de Golden State Warriors (16 zeges-2 nederlagen)  op één en de Phoenix Suns (15-3) op twee. Golden State deed er nog een zege bij in zijn opvallende seizoensbegin. Thuis ging Philadelphia voor de bijl (116-96), de Sixers missen nog Joel Embiid, Ben Simmons en Tobias Harris.

   

  Wel op het veld waren de broers Stephen en Seth Curry: Warrior Stephen won de broederstrijd met 25 punten,  Sixer Seth haalde een puntje minder. De bezoekers domineerden in de eerste helft en stonden 19 punten voor, de Warriors schoten wakker en maakten het verschil in het laatste kwart.

   De Suns wonnen dan weer een 14e keer op een rij: de Cleveland Cavaliers waren deze keer het kind van de rekening. Phoenix kan het clubrecord van langste winstreeks vrijdag evenaren tegen de Knicks. In het seizoen 2006-2007 won Phoenix 15 keer op een rij.

  Beslissende mannen bij Phoenix waren Devin Booker (35 punten) en Chris Paul (17 punten, 12 assists).

  Tweets over Golden State en Phoenix:

  Uitslagen woensdag:

  • San Antonio - Atlanta 106 - 124
  • Boston - Brooklyn 104 - 123
  • Golden State - Philadelphia 116 - 96
  • Sacramento - Portland 125 - 121
  • Houston - Chicago 118 - 113
  • Memphis - Toronto 113 - 126
  • Milwaukee - Detroit 114 - 93
  • Minnesota - Miami 113 - 101
  • New Orleans - Washington 127 - 102
  • Oklahoma City - Utah 104 - 110
  • Cleveland - Phoenix 115 - 120
  • Indiana - LA Lakers 116 - 124 (n.v.)
  • Orlando - Charlotte 99 - 106