Arteta zinspeelt op rentree van Wenger: "Hij kan grote bijdrage leveren"

  Sluit Arsenal Arsène Wenger weer in de armen?

  Arsenal is al een tijdje geen hoofdrolspeler meer in de Premier League. De succesperiode onder Arsène Wenger, jarenlang de sterke man bij The Gunners, ligt in een ver verleden. Huidig T1 Mikel Arteta staat dan weer niet weigerachtig tegenover een terugkeer van de Franse voormalige T1: "We zouden heel blij zijn om hem veel dichter bij ons te hebben."

  Na een zeer zwakke competitiestart is Arsenal onder Mikel Arteta zachtjes opgeklommen naar de 5e plaats in de Premier League, een opsteker na de kwakkelperiode die nu al een flinke poos aan de gang is.

   

  Onder leiding van Arsène Wenger was Arsenal jarenlang een vaste klant in de top van Engeland, met de titel in 2004 als uitschieter.

   

  Maar "Le Professeur" Wenger kon de hoogconjunctuur niet in stand houden, zwaaide in 2018 af en sindsdien vertoonde Arsenal amper beterschap.

   

  Wenger is intussen aan de slag bij de Wereldvoetbalbond FIFA, maar volgens huidig T1 Arteta is een terugkeer naar Londen niet ondenkbeeldig.

  Ik denk dat hij een grote bijdrage kan leveren aan de club.

  Mikel Arteta over Arsène Wenger

  "Er is al contact geweest. Ik zag hem onlangs toen we beiden op de première van zijn film waren en toen hebben we gesproken", verklapte Arteta vandaag op een persbabbel. 

   

  "Het was ongelooflijk aangenaam om hem te zien en met hem te praten. Hopelijk kunnen we hem dichter bij de club brengen."

   

  "Ik denk dat hij een grote bijdrage kan leveren aan de club. Omdat ik denk dat hij een bepaald klimaat kan creëren, vanwege het respect en de bewondering die iedereen bij de club heeft voor wat hij heeft gedaan en ook waar hij voor staat als persoon binnen deze club."

   

  Volgens Arteta moet het vooral van Wenger zelf komen. "Dingen hebben tijd nodig, en ik denk dat hij zelf de regie moet voeren."

   

  "Wat ik kan zeggen vanuit mijn kant, en ik spreek denk ik namens iedereen, dat we heel blij zouden zijn om hem veel dichterbij te hebben."