Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
AC Milan
0
0
0
0
0
0
0
4
Newcastle United
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
AC Milan
0
0
0
0
0
0
0
4
Newcastle United
0
0
0
0
0
0
0

Het "Mirakel van Messias": van cafévoetballer tot verlosser van Milan

 do 25 november 2021 12:21

Dankzij een 0-1-zege bij Atletico Madrid doet Milan tot op de laatste speeldag mee voor overwintering in de Champions League. De Braziliaan Messias - what's in a name - zorgde in Madrid voor de verlossing. Voor Messias is het de ultieme bekroning van een onwaarschijnlijke opmars vanuit de krochten van het voetbal.

1991 tot 2015: aanmodderen in Brazilië en Italië

Junior Walter Messias wordt in 1991 geboren in Belo Horizonte en heeft zoals zoveel Braziliaanse jongetjes een voetbaldroom. Helaas raakt hij nooit verder dan de jeugd van Cruzeiro.

 

In 2011 volgt hij dan maar zijn broer naar Italië. Hij belandt in Turijn, waar hij zijn vrouw en 2 kinderen onderhoudt met jobs als assistent-metselaar en bezorger van wasmachines.

 

Messias blijft verliefd op de bal en sluit zich aan bij een ploegje van Peruaanse expats uit La Mole. Met hen speelt hij enkele jaren in het UISP-kampioenschap, een soort vriendenvoetbal.

Messias
Messias bij Casale

2015: ontdekt bij "caféploeg" door ex-speler Torino

Het leven en de voetbalcarrière van Messias nemen een bruuske wending wanneer Ezio Rossi hem toevallig aan het werk ziet bij zijn Peruviaanse "caféploeg".

 

Rossi is ex-speler en -trainer van Torino en coacht op dat moment Casale, een club uit de Eccellenza, zeg maar het provinciale voetbal van Italië. Hij heeft wat overredingskracht nodig, maar kan Messias toch overtuigen zich aan te sluiten bij zijn team.

Messias
Messias bij Chieri

2015 tot 2019: sensatie in de lagere klassen

Messias is al 24 jaar wanneer hij voor het eerst voor een club speelt die ietwat deftig georganiseerd is. Bij Casale is de Braziliaanse aanvaller meteen een sensatie. Hij dwingt met de club promotie af naar de Serie D.

 

Casale kan Messias niet houden, ze zien hun sterspeler vertrekken naar reeksgenoot Chieri en vervolgens naar Gozzano. Met die laatste club dwingt hij de promotie af naar de Serie C. Messias is dan al 27 jaar.

Messias
Messias bij Gozzano

2019-2021: gok van Crotone pakt goed uit

Uiteindelijk waagt Crotone de gok om de Braziliaan een contract te geven. Messias voetbalt in de Serie B en mag zich voor het eerst een prof noemen. Hij kan ook zijn job als pakjesbezorger opgeven.

 

Ook bij Crotone vindt Messias de weg naar het doel, al wordt hij er iets lager op het veld uitgespeeld. Met 6 goals draagt hij zijn steentje bij tot de promotie naar de Serie A.

 

Messias mag zich nu bewijzen bij de grote jongens en ook dat doet hij met verve. Hij scoort zijn eerste goal in de Serie A tegen Cagliari en ontploft in december helemaal, met twee keer twee goals tegen Spezia en Parma.

Messias
Messias bij Crotone

2021: het Mirakel van Messias

Messias is nu op de radar van de absolute topclubs gekomen. Milan neemt hem in de zomer van 2021 over, eerst als huurling van Crotone, maar wel met een optie om hem definitief over te nemen.

 

Op zijn 30e debuteert Messias in de Champions League. Tegen Atletico Madrid valt hij in in de 65e minuut. 20 minuten later kroont hij zich tot de grote held met het enige doelpunt uit de match.

 

"Het mirakel van Messias" kopt La Gazzetta dello Sport. De diepgelovige Messias heeft zijn pelgrimstocht vanuit de krochten van het voetbal voltooid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Messias
Messias bij Milan
Lees ook: