Ondanks successen stopt Elise Mertens samenwerking met dubbelpartner Su-Wei Hsieh

  Mertens en Hsieh wonnen dit jaar Wimbledon en Indian Wells.

  Elise Mertens (WTA-21) zal in het dubbelspel niet langer aan de zijde spelen van de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA-106). Onze landgenote zal vanaf volgend jaar dubbelen met de Russin Veronika Kudermetova (WTA-31).

  Mertens en Hsieh vormden nog maar sinds dit jaar een dubbelduo. Met eindwinst in Wimbledon en Indian Wells gooiden ze hoge ogen in het dubbelcircuit.

   

  In de finale van de WTA Finals bogen Mertens en Hsieh vorige week nog het hoofd tegen het Tsjechische duo Krejcikova/Siniakova. En die nederlaag was meteen ook de laatste keer dat onze landgenote aan de zijde van de 35-jarige Taiwanese speelde.

   

  De entourage van Mertens bevestigt aan onze redactie dat ze vanaf volgend jaar in zee gaat met Veronika Koedermetova, een 24-jarige Russin. In Wimbledon verloor Koedermetova dit jaar nog de dubbelfinale tegen... Mertens en Hsieh.

  Lees ook: