Adviesrapport wil geen publiek meer bij sportduels, Pro League wijst naar vierdubbele gordel

  Worden fans straks opnieuw geweerd in de voetbalstadions?

  Zien we straks opnieuw lege stadions? Het coronacommissariaat vindt dat sportactiviteiten moeten kunnen doorgaan, maar beveelt sterk aan om maximaal aan buitensport te doen. Publiek zou daarbij niet langer worden toegelaten. Dat weten onze collega's van VRT NWS. Bij de Pro League maken ze zich evenwel nog niet meteen zorgen.

  Sinds augustus weerklonken opnieuw de vertrouwde gezangen van supporters in Belgische voetbalstadions. Maar straks dreigt het dus opnieuw stil te worden.

   

  Door de fel stijgende coronacijfers adviseert het coronacommissariaat sterk om geen fans toe te laten. Het voorstel wordt vanavond besproken op de ministerraad van de federale regering en ligt morgen als leidraad op tafel van het Overlegcomité.

   

  De maatregelen zouden zaterdag al moeten ingaan - al is er vrijdag Union - OH Leuven.

  Onze vierdubbele gordel maakt het bijwonen van een voetbalwedstrijd tot een veilige activiteit.

  Pro League

  Bij de Pro League wachten ze op de uitkomst van het overlegcomité, maar claimen ze dat voetbal met publiek op een veilige manier kan doorgaan.

  "Wij zijn een buitenactiviteit, maken gebruik van het CST, hebben een statisch publiek en intussen zijn de mondmaskers opnieuw verplicht", klinkt het. "Deze vierdubbele gordel maakt het bijwonen van een voetbalwedstrijd tot een veilige activiteit."

  "De maatregelen die bij het begin van het seizoen zijn genomen, met onder meer het CST dat wij als eerste op grote schaal uitgerold hebben, zijn genomen, na overleg met het beleid en experten, met “een moeilijke herfst” in het achterhoofd. Dan lijkt het ons logisch dat die vierdubbele gordel nu strikt wordt toegepast, met behulp van onze fans, en volstaat."