Benzema krijgt 1 jaar cel met uitstel voor aandeel in chantagezaak

  Real Madrid-aanvaller Karim Benzema.

  De Franse international en Real Madrid-aanvaller Karim Benzema is schuldig bevonden aan afpersing. De rechtbank van Versailles legt de 33-jarige voetballer een boete van 75.000 euro op en een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar.

  Karim Benzema moest terechtstaan voor vermeende afpersing van zijn voormalige ploegmaat Mathieu Valbuena (37) in 2015. De aanvaller functioneerde als tussenpersoon. Hij wilde geld om een sekstape te laten verdwijnen.

   

  Valbuena trok naar de politie, 6 jaar later heeft de rechtbank van Versailles zich uitgesproken over de zaak. Benzema krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van 75.000 euro.

   

  Niet min, maar ook niet de zwaarste straf. De topaanvaller had 5 jaar cel kunnen krijgen.

  Plus een schadevergoeding voor zijn slachtoffer

  Daarnaast moet Karim Benzema - samen met 3 andere beschuldigden - 230.000 euro overmaken aan zijn slachtoffer Mathieu Valbuena: 80.000 euro om de gerechtskosten te dekken plus 150.000 euro schadevergoeding.


  De advocaat van Benzema laat weten de straf te zullen aanvechten. "Omdat de uitspraak niet overeenkomt met de feiten", klinkt het.

  Valbuena voetbalt momenteel voor de Griekse club Olympiakos, een van de tegenstanders van Antwerp in de Europa League.