Strafte FIFA Courtois af voor "money"-uitspraken? "Individuele prijzen niet belangrijk"

  Thibaut Courtois laat zich zijn niet-selectie voor The Best Awards niet aan het hart komen.

  Thibaut Courtois behoorde de voorbije jaren steevast tot de supergenomineerden voor de trofee van Beste Doelman ter Wereld, maar dit jaar blinkt de keeper van Real Madrid uit in afwezigheid bij The Best Awards. Zelf denkt Courtois er het zijne van.

  Thibaut Courtois werd bij de uitreiking van The Best Awards van Wereldvoetbalbond FIFA in 2018 nog verkozen tot Doelman van het Jaar. Ook in 2017, 2019 en 2020 behoorde hij tot het lijstje met kanshebbers, maar nu ontbreekt Courtois in de top 5. Donnarumma, Alisson, Mendy, Neuer en Schmeichel zijn de overgebleven kanshebbers.

   

  "Ik ga geen commentaar geven op waarom ik deze keer niet genomineerd ben", zegt Courtois in de aanloop naar de CL-match tegen Sheriff.

   

  "Ik denk dat het komt door iets wat ik een maand geleden gezegd heb (Courtois was erg kritisch op de UEFA en FIFA na de match om het brons van de Nations League. "Ze denken alleen aan het geld in hun zakken", zei hij toen.) Meer valt er niet over te zeggen. Individuele prijzen zijn toch niet belangrijk."

  "Eden Hazard is niet zomaar een speler"

  Thibaut Courtois moest op de persconferentie ook vragen beantwoorden over Eden Hazard. Zijn situatie bij Real Madrid lijkt stilaan uitzichtloos. "Toch zie ik geen verdrietige Eden."

   

  "Je vergeet snel wat voor speler hij geweest is, maar kwaliteit verlies je niet zomaar. Je zou kunnen denken dat hij zomaar een speler is, maar dat is hij zeker niet. Hij zal zeker nog belangrijk zijn voor ons. Met trainingen en wedstrijden zal hij er wel weer bovenop komen."

  Lees ook: