Ga naar de inhoud

Flames klaar voor tweeluik: "Noorwegen was een tik, nu willen we zes op zes"

Het EK is al een hele tijd een zekerheid voor de Red Flames. Deze en volgende week proberen ze hun WK-missie nieuw leven in te blazen. Na de zware nederlaag tegen Noorwegen staan twee thuismatchen op het programma. "Alleen met zes op zes tegen Armenië en Polen mogen we tevreden zijn", blikt Laura De Neve vooruit.

Een blik op het klassement in groep F van de WK-kwalificaties zegt meteen veel over de volgende twee opdrachten van de Red Flames. Donderdag mag Armenië niet meer dan een opwarmertje zijn voor de Belgische voetbalvrouwen. Armenië heeft na vier matchen geen enkel punt.

 

Volgende week dinsdag wordt Polen een ander verhaal. Na vier matchen is België derde in de groep met 7 punten, Polen is tweede met een punt meer. Noorwegen is met tien punten leider en grote favoriet voor de groepswinst, wat een rechtstreeks WK-ticket oplevert.

 

Polen passeren in de strijd om de tweede plaats - die recht geeft op barragematchen - is dus de opdracht. "Het is van moeten tegen Armenië en Polen", beseft Laura De Neve. "Polen is de laatste jaren gegroeid, maar wij ook. We moeten ze aankunnen."

 

"In Polen (einduitslag 1-1) creëerden we kansen en hadden we ook kunnen winnen. Organisatorisch moet het gewoon nog iets beter. Druk is er niet, maar elke speelster weet wel individueel en als team wat haar te doen staat. Alleen met zes op zes mogen we tevreden zijn."

Polen is de laatste jaren gegroeid, maar wij ook. We moeten ze aankunnen.

Laura De Neve

Hopelijk kan de wedstrijd tegen Armenië dienen als lekker voorgerecht op Polen. Een goede prestatie donderdag zou de bittere smaak van de 4-0-nederlaag tegen Noorwegen een maand geleden doorspoelen.


Door een blessure ontbrak De Neve tegen Noorwegen, maar ook zij weet dat de zware nederlaag aangekomen is. "Dat was een tik en het heeft ons met de voetjes opnieuw op de grond gezet, maar nu moeten we opnieuw focussen op wat er aankomt, want met negatieviteit win je niets."


"Ik vond de uitslag in Noorwegen trouwens ook overdreven. Met iets meer efficiëntie van onze kant hadden we ook kunnen scoren."