Mario en Luigi halen niet langer hun neus op voor esports, Nintendo organiseert eerste toernooi

  In de vechtgame Super Smash Bros. nemen twee tot acht spelers het tegen elkaar op in een kleurrijke arena. Het is waarschijnlijk het meest populaire vechtspelletje van het moment, en toch koos maker Nintendo er lang voor om zich niet bezig te houden met een officiële competitie. Tot nu, tenminste.

  In een officiële aankondiging via Twitter liet Nintendo weten dat ze de handen in elkaar slaan met Panda Global een professionele esportorganisatie uit de Verenigde Staten. Samen zouden ze het eerste officiële competitieve circuit organiseren rond Super Smash Bros.

  Dit verrassende nieuws kwam onverwacht. Er is al jaren sprake van een reeks onofficiële toernooien en wedstrijden rond de game. Super Smash Bros. is de meest bekeken esport rond vechtspelletjes en haalt meer kijkers dan Street Fighter V of Mortal Kombat samen.

  Toch haalde Nintendo steeds de neus voor op voor een echt competitief circuit. In 2020 haalde het bedrijf nog het gamenieuws toen ze eisten dat een van de grootste Smash-toernooien er per direct mee ophield.

  Het is dan ook de eerste keer ooit dat gamereus Nintendo een samenwerking aangaat met een esportorganisatie. Nintendo zal hierbij toernooien ondersteunen rond de twee grootste games in de reeks: Super Smash Bros. Melee en Ultimate.  

  Als het van Bill Trinen, de Senior Director van de marketingafdeling van Nintendo afhangt, is dit slechts het begin van een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. 

   

  “Deze partnership is een logische volgende stap voor ons bedrijf. We dromen van een leuke, consistente en toegankelijke competitieve omgeving voor onze spelers en fans. We zijn dan ook trots dat we de groeiende esportgemeenschap eindelijk kunnen ondersteunen.”

  Voorlopig wordt de competitie enkel opengesteld voor spelers uit de Verenigde Staten. Zij kunnen zich inschrijven voor online kwalificatiewedstrijden als aanloop naar enkele grote live-evenementen. Afhankelijk van de resultaten en populariteit van de toernooien, wordt de competitie uitgebreid naar de rest van de wereld.

  Precieze data, spelregels en alle details rond de prijzenpot zullen op een later moment worden vrijgegeven.