Mini-abonnementen vliegen de deur uit: "Mensen willen Union-Anderlecht niet missen"

  In het stadion met een capaciteit van 9.500 fans zijn er 7.700 voor de thuisfans.

  Union is hot! Dat is het minste wat je kan zeggen van de promovendus, die zich na 15 speeldagen al tot herfstkampioen heeft gekroond in de vaderlandse voetbalcompetitie. Voor de terugronde biedt de Brusselse club halfseizoensabonnementen aan: die gaan vlot over de toonbank. "De kans bestaat dat we alle Union-plaatsen volledig uitverkopen", legt CEO Philippe Bormans uit.

  De teller stond vanochtend op meer dan 700. Sinds vrijdag kunnen fans van Union een mini-abonnement aanschaffen dat begint te lopen vanaf 12 december, wanneer thuis tegen KV Mechelen de terugronde van start gaat.

   

  Union kan in het Joseph Marienstadion 7.700 eigen tickets aan de man/vrouw brengen, voor de bezoekers ligt dat op 1.800, voor een totale capaciteit van 9.500.

   

  CEO Philippe Bormans: "We verkochten 4.300 seizoensabonnementen, met die 700 erbij zitten we aan 5.000. We hebben dus nog een 2.000-tal mini-abonnementen in de aanbieding. De rest van de plaatsen moeten we vrijhouden voor de Pro League, sponsors..."

   

  De kans bestaat dus dat het stadion van de trotse competitieleider en traditieclub straks volledig uitverkocht is: "En dat is ook logisch. Onze vorige thuismatch tegen Charleroi was de eerste keer dit seizoen dat we volledig uitverkocht waren. De match tegen OHL is dat ook. De populaire grote staantribune, Tribune Oost, was op 2 uur uitverkocht."

  Het mini-abonnement omvat 9 thuismatchen met onder meer nog Anderlecht, Gent en Genk die op bezoek komen naar het Dudenpark.

   

  "Er is heel veel vraag, we moeten bijvoorbeeld Anderlecht, maar ook nog andere mooie affiches krijgen. Mensen willen vermijden dat ze die matchen misschien moeten missen."

  Union won op de openingsspeeldag met 1-3 bij grote broer Anderlecht.

  "Elk Union-zitje is verkocht, bij bezoekers geldt beperking door busparking"

  Op foto's en beelden lijkt het of nog niet alle plaatsen zijn ingenomen, ook niet bij de status uitverkocht. Bormans: "Dat is zo bij de tribune voor de bezoekers. Daar is een capaciteit van 1.800, maar laten we maar 500 of 700 fans toe omdat de busparking beperkt is. De bussen parkeren gewoon in de straat tussen de woonwijken."

   

  "Maar elke Union-plaats is effectief verkocht. De mensen op de nieuwe tribunes achter de goal gaan wel soms dichter bij elkaar staan en waar geen dak is, gaan de mensen ook niet op de natte zitjes zitten als het regent en schuiven ze op."

   

  Bormans beseft dat de club veel meer kaartjes aan de man zou kunnen brengen. Daarom zijn er al langer plannen voor een nieuw stadion. "We willen als moderne voetbalclub de toekomst in, schaalvergroting is daarvoor nodig. Zodat de balans uitgaven-kosten in evenwicht is. Nu zijn we op dat vlak nog te beperkt."

   

  "Wat superbelangrijk is om mee te geven is dat we niet willen delokaliseren naar bijvoorbeeld het nationale stadion. We willen in de buurt blijven van het huidige stadion."

   

  Van een verhuizing is voorlopig nog geen sprake: "We blijven sowieso nog 2 seizoenen in het huidige stadion spelen. We investeren alvast in nieuwe verlichting en pakken deze zomer de façade aan."

  We willen een nieuw stadion in de buurt van het huidige stadion, waar we sowieso nog 2 seizoenen zullen blijven.

  CEO Philippe Bormans

  Dat Union in deze hoogconjunctuur fans afpakt van Anderlecht, wil Bormans niet geweten hebben. "Wij zijn 2 totaal verschillende clubs en culturen. Wat ik wel geloof is dat het Brusselse voetbal elkaar versterkt."

   

  "Het voetbal leeft in Brussel. Het mooiste voorbeeld is dat er al heel wat mooie affiches zijn geweest, maar de meest bekeken match op Eleven was niet Anderlecht tegen Standard of tegen Club Brugge, maar wel Anderlecht-Union met 400.000 kijkers."

  Het Joseph Marienstadion dateert van 1919.

  De verkoop van de mini-abonnementen loopt nog tot 10 december. Met de goedkoopste halfseizoenstickets kan je voor 99 euro in de Oost-tribune terecht, studenten, jongeren en kinderen betalen nog minder.

  Een extra plus is dat je met een mini-abonnement voorrang krijgt bij tickets voor eventuele play-offs, daar houdt de club nog een slag om de arm.

  Als door corona een of meerdere matchen met een beperkt toeschouwersaantal moeten gespeeld worden, voorziet Union in een compensatie voor de abonnee.