Elleboog van LeBron krijgt staartje voor Lakers-ster en voor Stewart

  De gemene elleboogstoot die LeBron James uitdeelde in de wedstrijd van zijn Lakers aan Isaiah Stewart van de Detroit Pistons krijgt een staartje. Beide spelers krijgen een schorsing. Stewart was nauwelijks te bedaren na het incident en krijgt de strengste straf.

  Het incident gebeurde in het derde kwart, bij een stand van 78-66 in het voordeel van de Pistons. James en Stewart probeerden beiden een zo goed mogelijke plek rond het bord te bemachtigen bij een vrijworp voor de Pistons. 

   

  Toen de bal in de basket belandde, zwaaide James wild met zijn arm opzij. Hij raakte daarbij Stewart in het gezicht en die hield daar een flinke wonde in het gezicht aan over. Bloed liep over zijn wang. 

   

  Stewart was razend en probeerde James aan te vallen. Stewart werd vanwege zijn agressieve gedrag van het veld gestuurd. De scheidsrechters besloten ook James, die zich wel rustig hield, weg te sturen.

   

  Viervoudig NBA-kampioen James wordt nu voor een wedstrijd geschorst wegens het "roekeloos slaan" van Stewart en het "initiëren van een on-court woordenwisseling". Daardoor kan James dinsdag niet deelnemen aan de wedstrijd van de Lakers tegen de New York Knicks.

   

  De 20-jarige forward van Detroit Pistons wordt voor twee wedstrijden geschorst, met verlies van salaris, wegens "het laten escaleren van een woordenwisseling".