"Ik zie niet in waarom een gemotiveerd en geconcentreerd Club geen resultaat kan halen"

  Danst Club Brugge net als na de eerste ontmoeting met RB Leipzig?

  Voor coach Philippe Clement is Club Brugge-RB Leipzig (nog) niet de match van het jaar, huisanalist Eddy Snelders houdt er een andere mening op na. "Het zou een enorme anticlimax zijn mochten ze niets overhouden aan deze campagne", schetst hij de inzet van de 5e groepsmatch in de Champions League.

  "Dat mag je zeker zeggen", antwoordt Eddy Snelders overtuigend op de vraag of dit de match van het jaar is voor Club Brugge.

   

  "In de competitie heb je elke week een herkansing als je uitschuift. En Club was zo geweldig begonnen aan deze campagne. Dan zou het een enorme anticlimax zijn mochten ze er niets aan overhouden."

   

  Club heeft een buffer van 3 punten en de zege in Duitsland. "Maar dat zeer late penaltydoelpunt van RB Leipzig tegen PSG speelt Club natuurlijk parten. Anders had je comfort."

   

  "Nu is het erop of eronder. Als je wil overwinteren, dan moet je iets halen. En neen, het hoeft geen probleem te zijn dat dit niet het beste Club is."

   

  "Ook de matchen tegen PSG en Leipzig in het begin van deze groepsfase werden voorafgegaan door mindere prestaties."

   

  "Iedereen leeft toe naar zo'n match en dan kan er vooraf wat minder concentratie zijn. Maar meer excuses zijn er ook niet."

  Het hoeft geen probleem te zijn dat dit niet het beste Club Brugge is.

  Eddy Snelders

  "Speculeren op één punt is nooit goed"

  Zitten er dan geen twijfels in de Brugse hoofden door de zeer wisselvallige prestaties? "Deze poule schept twijfels."

   

  "4 op 6 bij de start, dat was al een uitzonderlijke prestatie, waardoor Club zich kandidaat stelde om te overwinteren."

   

  "Het speelde zijn beste match ook in Leipzig. Oké, City gaf hen een dreun, maar alle elementen zijn aanwezig om in Europa te blijven. Het is knap dat ze daar staan."

   

  "Er zullen ook nu weer twijfels zijn, maar die waren er ook tegen PSG en in Duitsland. Ik zie niet in waarom Club met volle concentratie en met veel motivatie geen resultaat zou kunnen halen."

   

  Club heeft voldoende aan een punt om al minstens zeker te zijn van het vangnet in de Europa League. 

   

  "Ik schat die kans op fiftyfifty. Speculeren op één punt is nooit goed en Duitsers spelen altijd om te winnen. Alles zal dus moeten kloppen voor Club."

  Lees ook: