Ga naar de inhoud

Cubaanse (37) beschuldigt Maradona van misbruik: "Hield van hem, maar haatte hem ook"

De 37-jarige Mavys Alvarez Rego toont een foto van haar, Maradona en Fidel Castro. De voetballer en de Cubaanse leider zijn ondertussen overleden.

De 37-jarige Cubaanse Mavys Alvarez Rego, die als minderjarige een relatie had met de bijna een jaar geleden overleden Diego Maradona, beschuldigt de Argentijn en zijn entourage van misbruik, vrijheidsberoving en verkrachting.

De feiten speelden zich een 20-tal jaar geleden af. Mavys Alvarez Rego woont tegenwoordig in de Amerikaanse stad Miami en heeft twee kinderen van 15 en 4 jaar.

De voorbije week is ze naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires afgezakt op verzoek van een procureur om er een getuigenis af te leggen. Na haar uitlatingen in Amerikaanse media had een Argentijnse ngo immers een klacht ingediend wegens mensenhandel.

De Cubaanse leerde Maradona kennen toen ze amper 16 jaar was. De voormalige topvoetballer verbleef destijds in Cuba, waar hij onder toeziend oog van Fidel Castro een ontwenningskuur volgde om af te kicken van allerhande verdovende middelen.

"Na 2 maanden veranderde alles: cocaïne, verkrachting, fysiek geweld"

"In het begin was ik helemaal overdonderd, hij heeft me toen echt veroverd. Twee maanden later begon alles echter te veranderen", bekende ze.

Maradona zou haar toen tot het gebruik van cocaïne aangezet hebben, waardoor ze op haar beurt verslaafd werd. "Ik hield van hem, maar tegelijkertijd haatte ik hem ook. Ik dacht zelfs aan zelfmoord."

De relatie zou 4 à 5 jaar geduurd hebben. Volgens de vrouw heeft Maradona haar destijds ook verkracht in Havana, de Cubaanse hoofdstad.

In 2001 zou ze dan weer in Buenos Aires tegen haar wil door familieleden van Maradona wekenlang zijn vastgehouden op een hotelkamer. Ze mocht haar kamer niet verlaten en werd gedwongen een borstvergrotingsoperatie te ondergaan. De hele tijd was er sprake van fysiek geweld.

Ik hield van hem, maar tegelijkertijd haatte ik hem ook. Ik dacht zelfs aan zelfmoord. 

Met de steun van de ngo doet de vrouw nu haar verhaal: "Ik heb gedaan wat ik moest doen, de rest laat ik nu aan het gerecht over. Mijn doel is bereikt: zeggen wat er destijds gebeurd is om te verhinderen dat andere meisjes hetzelfde meemaken. Of in ieder geval dat ze de moed vinden om erover te praten", vertelde ze aan de Argentijnse pers.

De vijf geviseerde leden uit de entourage van Maradona ontkennen alvast alle betrokkenheid. Een van hen diende reeds een klacht in tegen de ngo wegens laster.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.