Anderlecht verzet zich niet: Raman drie speeldagen geschorst voor kopstoot

  Raman werd in de tweede helft naar de kleedkamer gestuurd.

  Anderlecht zal Benito Raman moeten missen in de wedstrijden tegen Charleroi, Seraing (beker) en Zulte Waregem. Anderlecht legt zich neer bij de minnelijke schikking die het Bondsparket voorstelde na de rode kaart van Raman tegen KV Kortrijk.

  De (lichte) kopstoot van Benito Raman aan het adres van Faïz Selemani heeft zware gevolgen. Het Bondsparket legt de aanvaller een effectieve schorsing van drie matchen op met nog een voorwaardelijke match van een extra wedstrijd, plus een boete van 3.500 euro. 

   

  Anderlecht had in beroep kunnen gaan, zoals het deed na de rode kaart van rechtsachter Murillo. Die kreeg in beroep drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) in plaats van vier speeldagen (waarvan drie effectief).

   

  In het geval van Raman koos paars-wit om dat niet te doen. Anderlecht laat weten dat "het een zware straf is, maar de club tolereert dergelijk gedrag niet op of naast het veld.”

   

  Vincent Kompany verklaarde na afloop van de match al "niet te kunnen lachen" met Ramans onbezonnen reactie.

  3 speeldagen schorsing voor Raman na kopstoot