Doorbraak in stadiondossier: Cercle mag in nood nieuw stadion van Club huren

  Spelen Cercle en Club in de toekomst nog in hetzelfde stadion?

  Cercle Brugge trekt zijn bezwaren in tegen de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge, nadat het schriftelijke garanties heeft gekregen van het stadsbestuur. In nood kan Cercle tijdelijk terecht in het nieuwe stadion van Club op de Olympiasite.

  Club Brugge wil op de plaats van het Jan Breydelstadion een nieuwe voetbaltempel voor 40.000 supporters neerpoten. De omgevingsvergunning werd al goedgekeurd, maar voor stadsgenoot Cercle Brugge viel nog geen oplossing uit de bus.

   

  Cercle heeft een gebruiksovereenkomst tot 30 juni 2023 van het Jan Breydelstadion, maar dreigde nadien zonder stadion te vallen. 

   

  Met een "kaderovereenkomst" met het stadsbestuur heeft Cercle nu "garanties dat het altijd over de benodigde, professionele infrastructuur zal beschikken", zegt voorzitter Vincent Goemaere.

   

  In principe wijkt Cercle Brugge uit naar de site aan de Blankenbergse Steenweg, maar de Raad van State moet nog oordelen over het ruimtelijke uitvoeringsplan. "Als het niet wordt vernietigd, zullen we snel schakelen", zegt Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon.

   

  "Als het wel wordt vernietigd, verbindt het stadsbestuur zich ertoe om snel een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken voor een voetbalstadion op die locatie, of op een alternatieve locatie."

  Tijdelijk in het nieuwe stadion van Club?

  Maar als Cercle op zoek moet naar een andere locatie dan de Blankenbergse Steenweg, moet het ook een tussentijdse oplossing hebben. In de "kaderovereenkomst" staat dat Cercle in een transitiefase gebruik kan maken van het nieuwe stadion van Club Brugge op de Olympiasite.

   

  Het stadsbestuur benadrukt evenwel dat het uitgangspunt blijft dat Cercle Brugge zo snel mogelijk "een stadion op maat" heeft.


  In het geval dat de omgevingsvergunning van het nieuwe stadion van Club in beroep wordt vernietigd, blijven beide ploegen nog tijdelijk in het Jan Breydelstadion voetballen.