De mooiste redding van speeldag 15: Vanhamel of ... Depoitre?

  Laurent Depoitre zal niet blij geweest zijn met zijn redding.

  Union ging met de titel van herfstkampioen aan de haal, maar er werden nog wat prijzen uitgedeeld op de Belgische voetbalvelden: van de knapste redding tot de knapste dribbel. Een overzicht.

  Mooiste redding van Vanhamel...

  De mooiste redding van speeldag 15 mogen we zonder twijfel op het conto van Beerschot-doelman Mike Vanhamel schrijven. Met een geweldige dubbele parade hield hij de voorsprong van Beerschot intact tegen Genk.

  Of van Depoitre?

  Ook Laurent Depoitre mocht een knappe redding op zijn naam schrijven, maar wel voor tegenstander Zulte Waregem. De aanvaller van AA Gent liep in de weg en hield ploegmaat Castro-Montes van een zeker doelpunt.

  Een doelman hoort in zijn doel, Romo

  Om kans te maken op "de redding van de speeldag" moet je wel in je doel staan. Dat was OHL-doelman Rafael Romo even vergeten. De Venezolaan ging op avontuur en gaf Seraing zo een derde doelpunt cadeau.

  Mooiste dribbel van Lapoussin

  Terwijl Vanhamel en Depoitre bekvechten om de knapste redding, gaat Loïc Lapoussin met de Oscar voor beste dribbel aan de haal. De Fransman van Union bezorgt de herfstkampioen alvast een bescheiden prijs.

  Mooiste karatetrap van Vanlerberghe

  Op een voetbalveld vallen er geen punten mee te verdienen (behalve een gele kaart), maar in een karatewedstrijd had Jordi Vanlerberghe misschien wel punten gescoord. Zijn ongelukkige tussenkomst velde Fede Ricca.

  Een masker voor Ricca?

  Afwachten of Ricca tegen RB Leipzig met een gezichtsmasker op het veld verschijnt. Als Club Brugge op de valreep nog een exemplaar zoekt, kunnen ze bij Charleroi aankloppen. Daar hebben ze er blijkbaar op overschot.

  Kopstoot! Rode kaart voor Benito Raman

  Of misschien krijgt Charleroi wel een aanvraag van Anderlecht. Benito Raman ziet misschien ook sterretjes na zijn kopstoot op Selemani. Raman krijgt alvast extra tijd om te bekomen, want hij werd met rood van het veld gestuurd.

  Coach Torrente ontploft en mag van de ref in de tribune gaan zitten

  Benito Raman was niet de enige die dit weekend het hoofd niet koel kon houden. Ook Beerschot-coach Javier Torrente verloor de zelfcontrole na een fout van Genk. Zijn ontploffing leverde hem een rode kaart en een plekje op de tribune op.

  Lees ook: