VIDEO: Detroit-speler gaat over de rooie na venijnige elleboog van LeBron James

  Spelers en officials hadden de grootste moeite om Isaiah Stewart in te tomen na het incident.

  In de NBA zijn de potjes vannacht overgekookt in het duel tussen de Detroit Pistons en de LA Lakers. De aanleiding was een elleboog van LeBron James in het gelaat van Isaiah Stewart. De speler van Detroit moest na het incident met man en macht in bedwang gehouden worden.

  Het voorval gebeurde tijdens het 3e quarter na een vrijworp van de LA Lakers. In het duel om de rebound probeerde LeBron James Isaiah Stewart af te schudden met een elleboog, die afschampte op Stewarts wenkbrauw.

  De speler van de Pistons had enkele seconden nodig om te bekomen van die tik en ging dan plots als een bezetene op zoek naar James. Spelers en officials hadden alle moeite van de wereld om Stewart - met bebloed gezicht - in toom te houden.

  Stewart wist zich verschillende keren los te wrikken, maar telkens werd erger voorkomen, tot hij na enkele minuten - maar nog steeds witheet van woede - in de coulissen verdween. De forward had een achttal hechtingen nodig.

  James en Stewart werden allebei uitgesloten. Toen de gemoederen weer bedaard waren, stoomden de Lakers naar een 116-121-overwinning, de eerste zege na 3 nederlagen op rij.

  Bekijk hier de beelden van het incident:

  Alle uitslagen van zondag:

  • Detroit - LA Lakers 116-121
  • Phoenix - Denver 126-97
  • Golden State - Toronto 119-104
  • LA Clippers - Dallas 97-91