Ga naar de inhoud

De Bruyne maakt kans op The Best Award, geen Courtois bij beste doelmannen

Kevin De Bruyne is de enige Belg die kans maakt om in de prijzen te vallen.

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de shortlists bekendgemaakt voor The Best Awards. Robert Lewandowski, de winnaar van vorig jaar, is opnieuw één van de genomineerden, net als Kevin De Bruyne. Opvallend: er zitten geen doelmannen of verdedigers bij de laatste 11 kanshebbers.

The Best FIFA Football Awards worden in januari voor de 6e keer uitgedeeld. Bij de mannen maken nog 11 spelers kans om Bayern-spits Robert Lewandowski op te volgen, daar zitten geen doelmannen of verdedigers bij.

 

Lewandowski is de grote favoriet om weer te winnen, Kevin De Bruyne (Man.City) is de enige Belg op de lijst. Hij krijgt onder meer het gezelschap van ex-winnaars Lionel Messi (Barça/PSG) en Cristiano Ronaldo (Juventus/Man.Utd). 

 

Maken nog kans: PSG-duo Kylian Mbappé en Neymar, Chelsea-duo N'Golo Kanté en Jorginho, Dortmund-goalgetter Erling Haaland, Real-spits Karim Benzema en Liverpool-aanvaller Mo Salah.

 

De bondscoaches en aanvoerders van alle FIFA-leden, supporters van over de hele wereld en voetbalmedia bepalen tot 10/12 wie de winnaar wordt. Op 17/1 worden de awards uitgedeeld in een virtuele ceremonie.

Geen Belgen in andere categorieën

Bij de doelmannen schopte Thibaut Courtois het niet tot bij de laatste vijf. Hij moet Alisson (Liverpool), Mendy (Chelsea), Neuer (Bayern), Donnarumma (Milan/PSG) en Schmeichel (Leicester) voor zich dulden. 

 

Maken kans op de trofee voor Beste Coach: Antonio Conte (Inter/Tottenham), Hansi Flick (Bayern), Pep Guardiola (Man.City), Roberto Mancini (Italië), Diego Simeone (Atletico), Lionel Scaloni (Argentinië) en Thomas Tuchel (Chelsea).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.