Ga naar de inhoud

Mourinho betaalt 18-jarige matchwinnaar peperdure schoenen: "Had ik beloofd"

Na zijn doelpunt ging Felix Afena-Gyan José Mourinho even herinneren aan zijn belofte.

José Mourinho mag vandaag om nieuwe schoenen. Niet voor zichzelf, wel voor Felix Afena-Gyan. De jonge Ghanees kroonde zich gisteren met twee late goals tot matchwinnaar bij AS Roma en dus krijgt hij de dure schoenen die zijn trainer hem beloofd had.

Roma leek zondagavond in Genua af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, tot José Mourinho in het slotkwartier nog een troefkaart op tafel gooide: Felix Afena-Gyan.

De 18-jarige Ghanees speelt nog maar sinds januari voor Roma. De Romeinen plukten de aanvaller begin dit jaar weg bij EurAfrica FC, een voetbalacademie in Ghana.

Voor Afena was het gisteravond zijn 3e optreden in de Serie A, al had hij bij zijn vorige twee invalbeurten wel indruk gemaakt. Zondag trapte hij zich helemaal in de harten van de Romeinse fans door in het slot nog 2x te scoren. Vooral zijn tweede doelpunt was een pareltje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na zijn goal rende Afena meteen naar zijn trainer, Mourinho legde na afloop uit waarom. "Ik had Felix beloofd om hem de dure schoenen van 800 euro te kopen die hij zo graag wil. Hij kwam me zeggen dat ik dat niet mocht vergeten. Ik ga hem maandagochtend meteen die schoenen kopen", aldus Mourinho.

De Portugees had niks dan lof voor de 18-jarige aanvaller. "Ik was onder de indruk van zijn kalmte voor doel. Misschien is hij technisch niet helemaal verfijnd, maar hij heeft een enorme wilskracht."

"Bovendien is Felix ook een bijzonder bescheiden jongen. Hij slorpt alle tips op die je hem geeft. Hij heeft een fantastische mentaliteit. Wanneer hij invalt, verandert hij de dynamiek van het team. Met zijn energie en fysieke kracht brengt hij de tegenstander in de problemen."