Waanzinnige prestatie: Théo Curin zwemt ondanks 4 amputaties het Titicacameer over

  Théo Curin zette een waanzinnige prestatie neer.

  Ooit finishte hij als vierde op de Paralympische Spelen in Rio (2016) op de 200 meter vrije slag, maar nu ging de Fransman Théo Curin nog een stap verder. De zwemmer stak, ondanks 4 amputaties, het Titicacameer over. Hij legde zo samen met zijn kompanen een verbluffende afstand van 122 kilometer af.

  Op 10 november stapte in het meer in Bolivia samen met zijn teamgenoten Malia Metella en Matthieu Witvoet. Het trio moest niet alleen de enorme afstand, maar ook de koude trotseren in het gigantische Titicaca-meer.

   

  De atleten gingen om de beurt het water in en aten en sliepen in een boot gemaakt van afval met als doel om milieuvervuiling extra onder de aandacht te brengen.

   

  Curin liet zich naar eigen zeggen inspireren door Philippe Croizon die in 2010 het Kanaal overstak. Net als Curin deed Croizon dat ook na vier amputaties.